PASTRAMA DE OAIE CU VARZA DULCE

septembrie 13, 2013 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

pastrama de oaie cu varza dulce, la cuptor

Pregatita sanatos, o reteta bogata in nutrienti, cu gust concentrat.

INGREDIENTE:

–         750 gr pastrama de oaie

–         o varza dulce, mare

–         3 ardei grasi

–         3 rosii

–         1-2 cepe

–         4 foi de dafin

–         4 crengute de cimbru de gradina

–         300  ml vin alb

–         piper boabe, dupa gust

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Pastrama de oaie se spala si se taie in bucati. Varza se curata si se toaca.

pastrama de oaie si varza, pentru cuptor

Intr-un vas termoizolant se asterne varza, apoi ardeii spalati, curatati si taiati fasii, crengutele de cimbru, sarea, boabele de piper si frunzele de dafin.

varza dulce cu ardei, sare, boabe de piper,crengute de cimbru si foi de dafin, pentru pastarma

Apoi se adauga bucatile de pastrama si rosiile spalate, curatate si taiate in bucati. Se poate turna si vinul.

pastarma de oaie cu varza dulce, ardei gras, rosii, piper, cimbru, foi de dafin,sare

Se asezoneaza cu ceapa spalata si taiata rondele.

pastarma de oaie cu varza dulce, ardei gras, rosii, ceapa, piper, cimbru, foi de dafin,sare

Se completeaza cu apa si se introduce intreg ansamblul la cuptor. Se lasa sa fiarba, iar daca apa scade si carnea este inca nepatrunsa, se mai adauga apa pe parcurs. Cand toate ingredientele sunt fierte, se intrerupe fierberea si se portioneaza garnisind bucatile de pastrama cu varza dulce, imbogatita cu legumele si mirodeniile specificate.

pastrama de oaie cu varza dulce, la cuptor

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

  • maria says:

    ce idee frumoasa; o sa fac si eu, am vazut undeva in piata de vanzare pastrama de oaie, dar ma intreb cat timp trebuie sa stea in cuptor pana se fragezeste si carnea si varza?
    te pup,
    maria

    • mirela says:

      E super combinatia varza-pastrama, dar sa fii atenta ca pastrama sa nu fie prea sarata, acum sunt metode de macerare a carnii in tot felul de retete de bait, care o fragezesc, ii dau o aroma aparte si nu este prea sarata. Merci de vizita !

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *