O pasta cu ingrediente crude, bogata in grasimi benefice pentru organism, excelenta de asociat cu legume sau de consumat ca atare, pe paine integrala.
INGREDIENTE:
– 2 ardei grasi
– un ardei capia
– un avocado
– 3-4 catei de usturoi
– ½ lingurita de ienibahar macinat
– 3 linguri de suc de lamaie
– 2 linguri fulgi de drojdie inactiva
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine ardeii, se curata de samburi, se maruntesc si se desface avocado taindu-l in jumatate de-a lungul samburelui si apoi rasucindu-l in jurul lui.
Se scoate samburele si se desprinde miezul de avocado de pe coaja apoi se taie cubulete si impreuna cu ardeii maruntiti se plaseaza in robotul de bucatarie cu lama in S. Se adauga cateii de usturoi, fulgii de drojdie inactiva si sucul lamaiei, apoi se maruntesc toate in robot. Daca nu aveti un robot performant, se poate continua cu un mixer de mana, pana se obtine consistenta unei paste.