O reteta ce pune in valoare proprietatile nutritive ale maslinelor alaturate altor ingrediente naturale, un dip de savurat in orice moment al zilei.
INGREDIENTE:
– 150 gr masline naturale, fara samburi
– 250 gr masline verzi, umplute cu ardei
– o ceapa (aprox. 90 gr)
– 3-4 catei de usturoi
– 3 linguri suc de lamaie
– 2 linguri ulei de masline, extravirgin, presat la rece
– o lingura (cu varf) de tarhon verde, tocat
– ½ lingurita pudra de coriandru (seminte rasnite)
PREPARARE:
Se curata si se spala ceapa si usturoiul, se taie grosier, tarhonul se spala bine si se toaca, apoi impreuna cu maslinele, cu uleiul, cu sucul de lamaie si coriandrul macinat se plaseaza in robotul cu lama in S.
Se maruntesc toate, pana se obtine o pasta consistenta, ce poate fi consumata pe felii de paine integrala.
As vrea si eu sa urmez un regim vegetarian si retetele tale ma inspira.