O pasta ce conserva toate proprietatile nutritive ale vinetei, fiind preparata crud, cu arome puternice si hranitoare, un deliciu tartinabil pentru micul dejun, sau pentru o gustare rapida.
INGREDIENTE:
– o vanata (aprox. 160 gr)
– 40 gr seminte de floarea soarelui
– o rosie (aprox. 90 gr)
– 3-4 catei de usturoi romanesc
– 2 linguri de oregano uscat
– ½ lingurita de boia de ardei dulce
– ½ lingurita de turmeric (curcuma)
– o lingura de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– sucul a ½ de lamaie
– sare
PREPARARE:
Se curata vanata, se taie rondele care se sareaza din belsug si se stropesc cu sucul lamaiei pentru a nu oxida, lasandu-se asa 3-4 ore, pana elimina sucul iute.
Semintele de floarea soarelui se lasa la hidratat cam tot atata timp. Se spala bine apoi vinetele de sare, se storc, se plaseaza in robot taiate marunt, pentru a scurta munca acestuia si a nu dezvolta temperaturi mari. Se adauga apoi semintele de floarea soarelui, rosia bine spalata, curatata de coaja si taiata cubulete, usturoiul spalat si curatat, oregano, boiaua si turmericul.
Se maruntesc in robot, apoi cu un blender de mana se transforma intr-o pasta careia i se adauga uleiul presat la rece de floarea soarelui, apoi se potriveste de sare.
Doresc abonare si nu reusesc
Buna seara.
In ce sens ?
Ati intrat pe facebook ?