Luminata, intr-o prezentare ce-i evidentiaza culoarea, aceasta pasta preparata din ingrediente nutritive, asociate sanatos, are un gust excelent si aspect special pentru seara de Halloween. In finalul prezentarii am expus-o si mai intunecata, specifica spiritului sarbatorii.
INGREDIENTE:
– 500 g telina
– 150 g masline naturale maruntite, fara samburi
– 50 g rosii uscate in ulei de masline, cu condimente
– ½ lamaie
– o lingura de oregano uscat
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Telina se spala, se curata, se taie in bucati si se fierbe in apa, pana se patrunde. Dintr-o bucata se contureaza cu un cutit, aproximativ o sfera, pentru a improviza un ochi.
Se paseaza telina, apoi impreuna cu maslinele si rosiile uscate (din care se pastreaza o bucata pentru garnisit) se aduna intr-un bol, se adauga sucul jumatatii de lamaie si oregano uscat, apoi se maruntesc cu un blender de mana pana devin ca o pasta. Se potriveste de sare, daca este cazul (in functie de cat de sarate sunt maslinele), apoi se garniseste dupa imaginatie, folosind rosia fasiata si ochiul improvizat. Se mai poate adauga putin ulei cu mirodenii, in care s-au conservat rosiile deshidratate.