O pasta hranitoare, cu adaos de turmeric, care sa influenteze aroma si culoarea, dar mai ales, sa aduca un plus de beneficii organismului.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– 500 gr macrou fiert si conservat cu ulei de masline
– 250 gr ceapa (2 cepe medii)
– o legatura de patrunjel verde
– o lingurita de pudra de turmeric
– 500 gr ardei foarte mici, eleganti (aprox. 20 ardei)
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se strecoara macroul de sosul din conserva. (Se poate prepara macroul crud, prin fierbere in apa cu un praf de sare, unul de piper si cu doua foi de dafin. Se intrerupe fierberea, se adauga 3 linguri de ulei de masline si se lasa cateva ore in acest sos, apoi se strecoara). Macroul inmiresmat se aseaza intr-un bol, apoi peste el se adauga ceapa spalata, curatata si rasa pe razatoarea mare, apoi patrunjelul spalat si tocat, iar in cele din urma, pudra de turmeric.
Se amesteca foarte bine ingredientele, pentru omogenizare, eu nu am folosit mixer, sa nu iasa prea pastoasa, e mai consistenta amestecata cu o lingura din lemn. Se spala si se curata ardeii minioni, care se umplu apoi cu pasta de macrou si turmeric.
Se aseaza pe un platou si se garnisesc cu patrunjel verde, sau dupa bunul plac.