Un meniu in care gustul dulce al guliei si cel al heringului sunt marcate placut de gustul specific al mustarului de Dijon si completate cu prospetimea verdeturilor.
INGREDIENTE (pentru 10 bucati):
– 2 conserve de hering in suc propriu (total 340 gr)
– 1 lingura mustar de Dijon
– o lingurita ulei de masline extravirgin
– o ceapa mare
– o gulie
– 2 fire de marar
– 2 fire de patrunjel
PREPARARE:
Conservele de hering se scurg de sucul propriu. Uleiul de masline se adauga in suc si se amesteca. Bucatile de hering se maruntesc cu furculita.
Ceapa se curate, se spala si se rade pe razatoarea mica. Peste heringul maruntit se adauga sucul propriu cu uleiul de masline, ceapa rasa si mustarul de Dijon. Se amesteca toate acestea cu un blender de mana, cca 2 minute. Gulia se spala bine si se feliaza subtire, cu tot cu coaja. Crema de hering se imparte pe feliile de gulie si se orneaza cu fire de marar si frunze de patrunjel.
OHHH, asta chiar imi place mult!
E dedicatie pentru fanii pestelui !