PASCA VEGANA

martie 31, 2013 | CATEGORIA Aperitive

pasca vegana din faina de garu dur cu branza tofu , avocado, stafide si mirodenii

O reteta proprie, ale carei ingrediente vegetale isi impletesc aromele intr-un deliciu ce poate onora sarbatoarea pascala.

INGREDIENTE :

Pentru aluat:

– 350 gr faina dietetica din macinis integral

– 250 ml apa

– 20 gr drojdie proaspata, de bere

– 3 linguri ulei de masline extravirgin

– 3 linguri de zahar brun

– o lingurita de scortisoara macinata

– un praf de sare

Pentru umplutura:

– 300 gr tofu (branza de soia)

– un avocado

– 3 linguri de zahar brun

– 100 gr stafide brune

– 20 ml vin

– coaja de lamaie

– 1 cm pastaie de vanilie de Bourbon

– o lingura de ulei pentru uns pe deasupra

 

PREPARARE:

Se dizolva drojdia in apa calduta si se toarna peste faina, zaharul si praful de sare, asezate pe planseta de framantat.

faina dietetica de grau dur, apa, drojdie, zahar si sare

Se framanta un aluat din aceste ingrediente si se adauga uleiul de masline extravirgin.

aluat din grau dur cu ulei de masline extravirgin

Se continua framantarea, pana se omogenizeaza si se lasa acoperit intr-un loc caldut, sa creasca. Intre timp branza tofu se feliaza si se desareaza 10 minute in apa, stafidele se inmoaie in putin vin, iar avocado se taie in doua, se scoate samburele se curata si se rade pe razatoarea mica.

branza tofu,avocado,stafide negre, pentru pasca vegana

Se scurge branza tofu, se farama, stafidele se strecoara, se adauga avocado ras, apoi  zaharul, coaja de lamaie si bucata de pastaie de vanilie maruntita.

branza tofu,avocado,stafide negre, zahar brun, coaja de lamaie,pastaie de vanilie pentru pasca vegana

Se amesteca foarte bine toate aceste ingrdiente. Se ia apoi aluatul si se adauga scortisoara.

aluat din grau dur framantat , cu scortisoara, pentru pasca vegana

Se mai framata putin, cca 3 minute. Se tapeteaza forma cu hartie de copt, eu am folosit o forma mai lata la baza si ingusta in partea superioara, gen butoias, mi s-a parut mai deosebita, si hartia s-a strans ca o bocceluta. Se rup 2 bucati din aluat, se ruleaza subtire si se impletesc in S, restul aluatului se aseaza in forma, iar impletitura se aseaza pe margine. Se apasa pe centrul aluatului si se plaseaza  compozitia, apoi se unge cu o lingura de ulei de masline, pe deasupra.

pasca vegana pregatita pentru cuptor

Se introduce in cuptorul incins  la 200 de grade C, se lasa 2 minute, apoi se scade temperatura la 150 de grade C, si se lasa pana se coace si se rumeneste. Dupa 25 minute, putem testa, cu scobitoarea. Cand s-a copt se intrerupe sursa de caldura, se lasa cateva minute in cuptor, se scoate apoi si dupa ce se raceste, se poate felia.

pasca vegana din faina de garu dur cu branza tofu , avocado, stafide si mirodenii

pasca vegana din faina de garu dur cu branza tofu , avocado, stafide si mirodenii, feliata

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *