O pasca pregatita sanatos, din ingrediente vegetariene, nutritive si cu arome incitante, speciala, pentru sfintele Pasti.
INGREDIENTE:
– 2 si ½ cani faina dietetica, din macinis integral de grau
– 1 si ½ cani stafide aurii
– 300 gr tofu (branza de soia) simplu, desarat
– 3 sferturi cana zahar brut
– 1 si ½ cani de apa minerala
– o jumatate cescuta de ulei de masline extravirgin
– o lingura de bicarbonat de sodiu
– 2 linguri suc de lamaie
– coaja unei lamai
– o lingurita scortisoara macinata
– o lingurita de nucsoara macinata
– 5 smochine (optional)
PREPARARE:
Intr-un bol se amesteca zaharul cu uleiul de masline si cu apa minerala.
In al doilea bol se plaseaza faina, stafidele, branza de soia (tofu), bicarbonatul stins cu sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie, apoi pudrele de scortisoara si de nucsoara.
Se toarna ingredeintele din primul bol peste cele din al doilea si se amesteca pentru omogenizare. Se tapeteaza vasul pentru cuptor cu hartie de copt si apoi se toarna compozitia de pasca. Se amplaseaza in centru smochinele, ca ornament si pentru un plus de dulceata si de nutrienti.
Se introduce in cuptorul incins si se lasa la 150 de grade C, in jur de 30 de minute. Cand este coapta, se intrerupe sursa de caldura, se lasa putin sa se raceasca.
Se poate felia, dar indicat este ca felierea sa aiba loc dupa racirea completa, pentru obtinerea unei sectiuni perfecte. Eu nu am mai avut rabdare si am feliat-o calduta.