PASCA VEGANA, CU UMPLUTURA RAW DE AVOCADO, TOFU, STAFIDE SI CACAO

aprilie 15, 2019 | CATEGORIA Dulciuri

pasca vegana, cu  umplutura raw de avocado, tofu, stafide si cacao, felie

Este o reteta ce exclude prezenta zaharului rafinat  si inlocuieste ingredientele foarte condensate in proteine si grasimi  animale, cu unele mai convenabile digestiei si echilibrate ca nutrienti.

INGREDIENTE:

pentru aluat:

– 200 g faina din macinis integral de grau

– 2 linguri stafide

– 120 ml apa

– o lingurita coaja de lamaie

– un praf sare de ocna

pentru umplutura:

– 100 g tofu

– 10 g cacao organica (pentru care am folosit 15 g boabe organice de la Aromme Noire, pe care le-am macinat cu o rasnita de cafea)

– 1 avocado bine copt

– 3 linguri stafide

– ½ lingurita de scortisoara

– un praf sare de ocna

– o lingura de ulei de cocos, presat la rece (optional)

 

PREPARARE:

Se maruntesc stafidele si se lasa la hidratat cca jumatate de ora, apoi se alatura  fainii integrale. Se adauga coaja de lamaie si praful de sare.

ingrediente pentru aluat de pasca vegana, cu umplutura raw de avocado, tofu, stafide si cacao

Apoi se adauga apa, putin cate putin si se framanta pana se obtine un aluat ce se desprinde de pe mana. Se rupe o bucata din acest aluat, se roluieste, se imparte in doua parti, care se  suprapun in forma de cruce. Se intinde aluatul ramas, cu diametrul mai mare decat al inelului culinar tapetat cu hartie de copt, in care se plaseaza aluatul, pentru ca surplusul acestuia sa se fixeze de peretii  inelului, tragand de el in sus, sa se subtieze, rezultand o forma de bol.  In centrul sau se aseaza crucea stilizata din aluat.

aluat formatat, pentru pasca vegana, cu umplutura raw de avocado, tofu, stafide si cacao

Se coace in cuptor pana se rumeneste usor. Intre timp, se pepara umplutura. Se  aduna cacaoa organica, stafidele, scortisoara macinata, tofu si avocado taiat in jumaate. Pentru cine doreste o umplutura mai cremoasa se poate folosi uleiul de cocos  presat la rece care se lasa la caldura putin, pana se inmoaie. Eu nu l-am mai folosit intrucat m-am limitat la grasimile fructului de avocado.

ingredinete pentru umplutura pasca vegana, cu umplutura raw de avocado, tofu, stafide si cacao

Se aduna in robotul de bucatarie toate aceste ingredinete (avocado se curata de coaja si se marunteste), se adauga un praf de sare si se marunteste totul pana la consistenta unei creme. Daca nu aveti robot performant, se poate folosi si un blender de mana spre final. Cand forma este coapta, se scoate din cuptor, se desprinde crucea din aluat de pe centru, se lasa sa se raceasca si se umple apoi cu crema blenduita fin.

forma de pasca vegana umpluta cu umplutura raw de avocado, tofu, stafide si cacao

Se garniseste.

pasca vegana, cu umplutura raw de avocado, tofu, stafide si cacao

Se introduce la frigider, pentru ca umplutaura sa devina ferma, sa poata fi taiata frumos.

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *