O pasca bogata in nutrienti, indulcita moderat, cu gust aromat si aspect imperial.
INGREDIENTE :
Pentru aluat:
– 425 gr faina dietetica din macinis integral
– 25 gr drojdie proaspata
– 6 linguri ulei de masline extravirgin
– 180 ml lapte
– 2 oua intregi
– 50 gr stafide aurii
– 2 lingurite de pudra de vanilie
– 4 linguri de zahar brun
– 2 linguri sirop brun, de agave
– coaja rasa a unei lamai
Pentru umplutura:
– 800 gr branza de vaci
– 130 gr stafide aurii
– 4 linguri de zahar brun
– 2 linguri sirop brun, de agave
– 6 oua intregi
– un albus de ou
– 2 lingurite de pudra de vanilie
– coaja rasa a unei lamai
Pentru uns:
– un galbenus de ou
PREPARARE:
Drojdia se dizolva in 50 ml lapte caldut si alaturi de 2 linguri de zahar brun se adauga peste faina.
Se framanta cu putina faina, se lasa sa dospeasca 5 minute la caldura, apoi se mai adauga ouale, siropul brun de agave, restul de zahat brun, restul de lapte si zaharul vanilat.
Se framanta 5 minute si se mai adauga stafidele si coaja de lamaie.
Se framanta din nou pentru omogenizare si se lasa sa creasca la caldura. Intre timp se pregateste compozitia din branza de vaci, stafidele aurii, zaharul brun, siropul de agave, ouale intregi, esenta de vanilie si coaja de lamaie.
Se amesteca bine toate aceste ingrediente. Aluatul pentru pasca, dupa ce a crescut suficient, se aseaza in tava rotunda pentru copt, tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt, ridicandu-se pe peretii tavii. Umplutura se amesteca cu albusul batut spuma .
Se plaseaza in scobitura formata de aluat, apoi pe marginea sa se orneaza cu 3 bucati de aluat impletite, unse cu galbenus de ou.
In centru se plaseaza un aranjament in cruce din 2 bucati de aluat foarte subtiri, tot unse, iar cu galbenusul ramas se unge si umplutura.
Se introduce pasca in cuptorul incins si se coace apoi 30 minute la 150 de grade C.Se lasa sa se raceasca odata cu cuptorul si se pudreaza apoi cu zahar pudra brun.
Pasca va completa perfect meniul de Paste. Sarbatori fericite!
Multumesc Cristina, la fel !!!