O pasca cu gust de ciocolata, insa fara ingrediente care sa o contina, impodobita cu flori comestobile din corcodusii impodobiti de primavara.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
– 200 g nuci
– 200 g stafide aurii
– ½ lingurita pudra de scortisoara
– ½ lamaie
Pentru crema:
– 140 g caju crud
– o lingura de seminte de chia
– 2 linguri miere de albine
– 3 linguri pudra de roscove (carob)
– 100 ml apa
Pentru garnisit:
– crengute cu flori comestibile de corcodus
PREPARARE:
Se hidrateaza minim 5 ore alunele de caju. Se hidrateaza apoi o jumatate de ora semintele de chia in cei 100 ml de apa.
Nucile si stafidele impreuna cu pudra de scortisoara se plaseaza in robotul cu lama in S. Se adauga apoi coaja jumatatii de lamaie razuita fin, cat si sucul acesteia.
Se maruntesc toate, pana ce amestecul se aduna spre axul robotului si devine lipicios, putand forma blatul pentru pasca. Crema se prepara adunand in blender alunele hidratate de caju si semintele hidratate de chia, apoi mierea de albine si doar o lingura din pudra de roscove, sa nu absoarba tot lichidul, pentru a se blendui bine.
Se adauga apoi si celelalte 2 linguri de pudra de roscove la crema.
Se amesteca, eventual daca doriti o crema mai fina se poate continua si cu un blender de mana. Pentru cine doreste sa modeleze diverse forme de garnisit, se poate opri putina compozitie din aluatul pentru blat. Se formateaza apoi blatul si se adauga crema.
Pasca astfel obtinuta se plaseaza in frigider pentru cca 2 ore. Se garniseste apoi cu florile comestibile de corcodus, bogate enzimatic.