O reteta cu aroma specifica preparatului Pascal, dar fara gluten si produse lactate, cu ingrediente crude, bogate enzimatic, asociate astfel incat sa fie hranitoare si delicioasa.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
– 150 g alune crude
– 100 g stafide aurii
– o lingurita (rasa) pudra de turmeric
– o lingurita coaja de lamaie
– 2 linguri de suc de lamaie
Pentru crema:
– 100 g caju crud
– o banana (85 g aproximativ)
– 20 g stafide aurii
– 2 linguri suc de lamaie
– o lingurita (rasa) scortisoara
PREPARARE:
Se lasa la hidratat alunele 7-8 ore minim, iar alunele de caju cca 5 ore.
Se prepara blatul, adunand in robotul de bucatarie, cu lama in S, alunele hidratate si restul ingredientelor pentru blat, apoi se macina, pana la o consistenta lipicioasa. Se modeleaza cu mainile, tasand bine, un blat adancit, cu marginile ridicate.
Se prepara crema maruntind cu un blender de mana alunele de caju. Se adauga imediat sucul lamaiei pentru a impiedica oxidarea si banana maruntita.
Se blenduieste totul, apoi in crema obtinuta se adauga scortisoara si stafidele. Se amesteca bine, iar crema astfel obtinuta se adauga in blat. Se garniseste pasca, dupa imaginatie.
Daca doriti ca crema sa fie ferma cand o taiati, se pastreaza pasca la frigider, cca 2 ore.