O pasca dulce, varianta inofensiva a celei ce combina glutenul cu proteinele animale si care, cu ingrediente crude si naturale, face deliciul unui meniu pascal.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
– 150 gr stafide brune
– 55 gr faina de miez de nuca
– 75 caju crud (rehidratat peste noapte)
– ¼ baton vanilie
– o lingurita de scortisoara pudra
– 35 ml apa
Pentru crema:
– 200 caju crud (rehidratat peste noapte)
– 2 linguri ulei masline
– 3 linguri suc lamaie
– ¼ baton vanilie
– 25 gr stafide
– o lingurita de miere de albine
– 75 ml apa
PREPARARE:
Se lasa alunele de caju la hidratat peste noapte.
Se hidrateaza stafidele cam 20 de minute, iar intre timp se rasneste miezul de nuca fin, apoi impreuna cu stafidele si alunele de caju, hidratate, cu batonul de vanilie tocat fin si cu pudra de scortisoara, se plaseaza in robutul cu lama in S.
Se adauga apa si se amesteca pana la omogenizare. Se obtine un blat usor lipicios, ce se modeleaza circular, cu rama si locas in centru, pentru crema.
Restul de caju hidratat se adauga impreuna cu restul ingredientelor pentru crema, in blender.
Se blenduiesc fin si cu crema obtinuta se umple blatul, pasca rezultata fiind una foarte aromata si hranitoare.