PAK CHOI LA ABUR, CU SOS DE ROSII, CIMBRU, ANASON SI ROZMARIN

martie 27, 2017 | CATEGORIA Retete cu plante si flori

pak choi la abur, cu sos de rosii si mirodenii

O reteta cu nutrienti de valoare, extrem de aromata.

INGREDIENTE:

– un pakchoi (175 gr)

– 100 ml suc de rosii

– o lingura ulei de floarea soarelui, presat la rece

– o lingurita de cimbru macinat

– ½ lingurita seminte de anason

– 2 ramurele de rozmarin

– sare Hymalaia, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine varza chinezeasca si se taie in jumatate, pe lungime.

pak choi spalat si taiat in jumatate, plasat in sita, pentru fiert in aburi

Se fierbe apoi la abur (puteti folosi o sita acoperita cu-n capac si plasata peste o oala cu apa, care dupa ce da in fiert, se lasa pe sursa de caldura, la temperatura mica, pana se patrunde bucata de pak choi). Intre timp, se incalzeste sucul de rosii, pentru a-si spori cantitatea de licopen, apoi i se adauga uleiul de floarea soarelui presat la rece, pentru ca licopenul sa devina solubil si mai usor asimilabil. Se adauga apoi si semintele de cimbru si de anason.

suc de rosii cu ulei preset la rece de floarea soarelui si cu seminte de cimbru si de anason, pentru pak choi la abur

Se amesteca bine pentru omogenizare, iar dupa ce jumatatile de pak choi s-au patruns la abur, se asezoneaza cu sosul de rosii aromat si cu frunze proaspete de rozmarin.

pak choi la abur, cu sos de rosii si mirodenii

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *