O reteta cu nutrienti de valoare, extrem de aromata.
INGREDIENTE:
– un pakchoi (175 gr)
– 100 ml suc de rosii
– o lingura ulei de floarea soarelui, presat la rece
– o lingurita de cimbru macinat
– ½ lingurita seminte de anason
– 2 ramurele de rozmarin
– sare Hymalaia, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine varza chinezeasca si se taie in jumatate, pe lungime.
Se fierbe apoi la abur (puteti folosi o sita acoperita cu-n capac si plasata peste o oala cu apa, care dupa ce da in fiert, se lasa pe sursa de caldura, la temperatura mica, pana se patrunde bucata de pak choi). Intre timp, se incalzeste sucul de rosii, pentru a-si spori cantitatea de licopen, apoi i se adauga uleiul de floarea soarelui presat la rece, pentru ca licopenul sa devina solubil si mai usor asimilabil. Se adauga apoi si semintele de cimbru si de anason.
Se amesteca bine pentru omogenizare, iar dupa ce jumatatile de pak choi s-au patruns la abur, se asezoneaza cu sosul de rosii aromat si cu frunze proaspete de rozmarin.