O alternativa sanatoasa a painii obisnuite, fara gluten, fara adaos de zaharuri, foarte aromata si potrivita pentru sarbatori.
INGREDIENTE:
– 100 g faina biologica de cocos
– 15 g seminte in
– o lingurita turmeric
– o lingurita coriandru
– 250 ml apa plata
– un praf sare de ocna (grunjoasa)
PREPARARE:
Se aeriseste faina de cocos (se cerne si se lasa intinsa pe o hartie de copt, 10 minute). Se rasnesc semintele de in si cele de coriandru.
Se amesteca toate acestea, apoi se adauga apa si sarea. Se amesteca si se lasa circa 30 de minute, pana se obtine un aluat care se poate modela. Se formateaza cu palmele umezite sfere mici, care apoi se aplatiseaza.
Se astern pe hartie de copt si se plaseaza in cuptorul incins, pe gratar, unde zabovesc cca 25 de minute pe o parte, apoi 10 minute pe cealalta. Se poate folosi un deshidrator, in acest caz fiind mai bogate enzimatic). Se servesc simple, sau asezonate cu legume ori verdeturi, razuite sau tocate.