PAINE INTEGRALA, CU CEAPA SI CIMBRU

februarie 4, 2015 | CATEGORIA Retete pentru copii

paine integrala, cu ceapa si cimbru, feliata

O paine nutritiva si gustoasa, pregatita clasic, cu ingrediente naturale.

INGREDIENTE:

–          500 gr faina dietetica, din macinis integral de grau

–          25 gr drojdie proaspata de bere

–          60 gr ceapa

–          o lingurita cimbru de gradina

–          450 ml apa

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se dizolva drojdia cu sarea.

drojdie dizolvata cu sare, pentru paine integrala cu ceapa si cimbru

Se adauga faina, ceapa curatata, spalata si taiata marunt, apoi cimbrul de gradina.

drojdie dizolvata cu sare, faina, cimbru si ceapa, pentru paine integrala

Se adauga si apa si se framanata intreg ansamblul, pana se dezlipeste de pe mana. Se presara putina faina pe deasupra aluatului framantat si se lasa sa creasca.

aluat, la crescut, pentru paine integrala, cu ceapa si cimbru

Se acopera cu un servet si se plaseaza  intr-un loc caldut pentru a ajuta cresterea. Cand si-a duplat, cu aproximatie, volumul se imparte aluatul in trei, se impleteste si se asterne in tava pentru cuptor tapetata cu hartie de copt.

aluat impletit, in tava, pentru cuptor, pentru paine integrala, cu ceapa si cimbru

Se introduce in cuptorul incins in prealabil, se micsoreaza temperatura si cand painea este coapta, se scoate din cuptor si se unge pe deasupra cu un strop de apa, pentru a nu se intari coaja.

paine integrala, cu ceapa si cimbru

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *