O paine nutritiva si gustoasa, pregatita clasic, cu ingrediente naturale.
INGREDIENTE:
– 500 gr faina dietetica, din macinis integral de grau
– 25 gr drojdie proaspata de bere
– 60 gr ceapa
– o lingurita cimbru de gradina
– 450 ml apa
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se dizolva drojdia cu sarea.
Se adauga faina, ceapa curatata, spalata si taiata marunt, apoi cimbrul de gradina.
Se adauga si apa si se framanata intreg ansamblul, pana se dezlipeste de pe mana. Se presara putina faina pe deasupra aluatului framantat si se lasa sa creasca.
Se acopera cu un servet si se plaseaza intr-un loc caldut pentru a ajuta cresterea. Cand si-a duplat, cu aproximatie, volumul se imparte aluatul in trei, se impleteste si se asterne in tava pentru cuptor tapetata cu hartie de copt.
Se introduce in cuptorul incins in prealabil, se micsoreaza temperatura si cand painea este coapta, se scoate din cuptor si se unge pe deasupra cu un strop de apa, pentru a nu se intari coaja.
Ce bunatate trebuie sa fie!
N-am timp dar daca as avea chef tare s-ar bucura cu totii sa le fac asa ceva gustos!