OUA VOPSITE CU FOI DE CEAPA GALBENA SI FRUNZE DE LOBODA ROSIE

aprilie 19, 2019 | CATEGORIA Retete de Pasti

oua vosite cu foi de ceapa galbena si frunze de loboda rosie, pentru Paste

O metoda straveche si naturala de a vopsi, conform traditiei, ouale de Paste.
INGREDIENTE:
– 10 oua
– 2 legaturi frunze de loboda rosie
– foile a 1,5 kg de ceapa
– 3 cani de apa

PREPARARE:
Se spala si se degreseaza bine ouale.

foide ceapa galbena, frunze de loboda rosie si oua, pentru vopsit de Paste

Se fierbe apa, in care se adauga foile de ceapa si frunzele de loboda tocate, apoi se lasa la foc mic cca 10 minute. Se introduc si ouale la fiert pentru 10 minute, tot la foc mic, apoi se opreste fierberea si se lasa cufundate in baie inca 5 minute.

oua scufundate in baia de vopsire cu frunze de loboda rosie si foi de ceapa galbena, pentru Paste

Se scot apoi pe hartie absorbanta, iar dupa uscare se ung cu putin ulei de floarea soarelui, pentru a straluci. (In aceeasi „baie de vopsea” se pot colora si alte serii de oua).

oua vosite cu foi de ceapa galbena si frunze de loboda rosie, pentru Paste

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *