OUA UMPLUTE – SORICEI

mai 10, 2014 | CATEGORIA Aperitive

oua umplute - soricei

Oua umplute cu galbenusuri imbogatite in savoare si nutrienti.

INGREDIENTE:

–          5 oua fierte

–          ½ lingurita de praf de schinduf (plus cateva bobite nerasnite pentru garnisit)

–          o lingurita de boia de ardei dulce

–         ½ lingurita de ienibahar macinat

–          2 linguri de ulei de rapita

–          2 ridichi

–          2 fire subtiri de usturoi verde

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se curata ouale fierte, se taie in jumatati si li se scot galbenusurile, care se amplaseaza intr-un bol, apoi li se adauga boiaua, prafurile de schinduf si de ienibahar, sarea si uleiul de rapita.

galbenusuri,sare,ienibahar,schinduf,ulei de rapita, pentru oua umplute

Se amesteca pentru omogenizare si se reumplu jumatatile de oua cu acest amestec gustos si sanatos asezonat. Apoi se intorc cu umplutura in jos si se garnisesc astfel incat sa semene cu niste soricei. Din cateva bobite de schinduf nemacinate se realizeaza ochii si gurile soriceilor. Se spala bine firele de usturoi si ridichile, apoi se taie rondele foarte subtiri din partile laterale ale ridichilor, pentru a rezulta urechile soriceilor, iar cozile lor se realizeaza din partea alba, taiata, a firelor de usturoi.

jumatati de oua umplute si pregatite pentru garnisit tip soricei

Astfel garnisite, jumatatile de ou fac deliciul unor aperitive, mai cu seama pentru copii. Se pot servi cu salata verde si cu usturoi proaspat.

oua umplute - soricei

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *