Oua umplute cu galbenusuri imbogatite in savoare si nutrienti.
INGREDIENTE:
– 5 oua fierte
– ½ lingurita de praf de schinduf (plus cateva bobite nerasnite pentru garnisit)
– o lingurita de boia de ardei dulce
– ½ lingurita de ienibahar macinat
– 2 linguri de ulei de rapita
– 2 ridichi
– 2 fire subtiri de usturoi verde
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se curata ouale fierte, se taie in jumatati si li se scot galbenusurile, care se amplaseaza intr-un bol, apoi li se adauga boiaua, prafurile de schinduf si de ienibahar, sarea si uleiul de rapita.
Se amesteca pentru omogenizare si se reumplu jumatatile de oua cu acest amestec gustos si sanatos asezonat. Apoi se intorc cu umplutura in jos si se garnisesc astfel incat sa semene cu niste soricei. Din cateva bobite de schinduf nemacinate se realizeaza ochii si gurile soriceilor. Se spala bine firele de usturoi si ridichile, apoi se taie rondele foarte subtiri din partile laterale ale ridichilor, pentru a rezulta urechile soriceilor, iar cozile lor se realizeaza din partea alba, taiata, a firelor de usturoi.
Astfel garnisite, jumatatile de ou fac deliciul unor aperitive, mai cu seama pentru copii. Se pot servi cu salata verde si cu usturoi proaspat.
Daca e sanatos si frumos aranjat cine ii poate rezista?
🙂