Oua cu umplutura din galbenus fiert, asociat sanatos cu verdeturi usor condimentate, cu o savoare clasica, perfecta.
INGREDIENTE (pentru 4 oua):
– 4 oua fierte
– un fir de ceapa verde
– 2 catei de usturoi romanesc
– 2 linguri ulei de masline, presat la rece
– frunzele a 4 fire de patrunjel verde
– frunzele a 4 fire de marar verde
– sare de ocan, dupa gust
PREPARARE:
Se introduc ouale in apa, se adauga un praf de sare, se fierb 5 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba, la foc domol, se introduc apoi in apa rece, pentru a opri brusc fierberea si a se curata usor. Se pot insa folosi ouale fierte ramase de la masa Pascala, asa cum am procedat eu pentru aceasta reteta. Se curata de coaja si se taie o calota din partea superioara a oualor, pentru a putea scoate galbenusul scobind cu grija locasul acestuia.
Se spala bine ceapa verde, mararul si patrunjelul si se toaca marunt, iar usturoiul se curata, se spala si se razuieste fin. Galbenusurile se asezoneaza intr-un bol cu verdeturile, cu usturoiul si cu uleiul de masline.
Se amesteca bine, se potriveste totul de sare, apoi se umplu ouale cu aceasta compozitie. Se consuma ca atare, sau cu diverse salate.