OUA UMPLUTE CU VERDETURI PICANTE

mai 4, 2016 | CATEGORIA Aperitive

oua umplute cu verdeturi picante

Oua cu umplutura din galbenus fiert, asociat sanatos cu verdeturi usor condimentate, cu o savoare clasica, perfecta.

INGREDIENTE (pentru 4 oua):

–       4 oua fierte

–       un fir de ceapa verde

–       2 catei de usturoi romanesc

–       2 linguri ulei de masline, presat la rece

–       frunzele a 4 fire de patrunjel verde

–       frunzele a 4 fire de marar verde

–       sare de ocan, dupa gust

 

PREPARARE:

Se introduc ouale in apa, se adauga un praf de sare, se fierb 5 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba, la foc domol, se introduc apoi in apa rece, pentru a opri brusc fierberea si a se curata usor. Se pot insa folosi ouale fierte ramase de la masa Pascala, asa cum am procedat eu pentru aceasta reteta. Se curata de coaja si se taie o calota din partea superioara a oualor, pentru a putea scoate galbenusul scobind cu grija locasul acestuia.

oua fierte, vopsite, curatate si scobite pentru umplut cu verdeturi picante

Se spala bine ceapa verde, mararul si patrunjelul si se toaca marunt, iar usturoiul se curata, se spala si se razuieste fin. Galbenusurile se asezoneaza intr-un bol cu verdeturile, cu usturoiul si cu uleiul de masline.

galbenus cu verdeturi, usturoi si ulei de masline, pentru umplut oua

Se amesteca bine, se potriveste totul de sare, apoi se umplu ouale cu aceasta compozitie. Se consuma ca atare, sau cu diverse salate.

oua umplute cu verdeturi picante

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *