O reteta de oua umplute, cu adaos de acizi grasi si mirodenii, bogate in antioxidanti si cu un gust excelent.
INGREDIENTE :
– 8 oua
– ½ lingurita de pudra de ghimbir
– ¼ lingurita de pudra de turmeric
– ¼ lingurita de pudra de rozmarin
– 2 lingurite de ulei de floarea soarelui presat la rece
– sare neiodata, dupa gust
– fire de marar, pentru garnisit
PREPARARE:
Se fierb ouale 5 minute, se introduc repede in apa rece, se curata de coaja, se taie in jumatati si li se scoate galbenusul, se plaseaza apoi intr-un bol si se asezoneaza cu pudrele de ghimbir, turmeric si rozmarin.
Se amesteca, apoi se adauga uleiul de floarea soarelui si sarea.
Se amesteca din nou, pentru omogenizare. Se umplu jumatile de albus cu galbenusul astfel aromatizat si se garnisesc apoi cu fire de marar.
Eu iti propun sa facem schimb de oua! Chiar sunt curioasa de gustul umpluturii.
Am observat si eu aseara planificarile diferentiate prin umplutura si expunere. Am postat o maniera proprie, gandita in urma scopului de a nu mai avea un surplus de proteine de genul branzeturi, oua, carne si maioneza, astfel ca doar am innobilat galbenusurile ca gust si nutrienti, cu mirodenii. Pot asigura pe oricine ca sunt delicioase si sanatoase.