Conform traditiei, meniul pascal este incununat de ouale rosii si divers colorate, obtinute prin diverse procedee, si la ciocnirea carora se rosteste HRISTOS A’NVIAT !
INGREDIENTE:
– oua
– vopsea de oua
– frunze de patrunjel verde
– frunze de leustean verde
– bucati de matase vegetala, bej
– ata
– ulei, pentru uns
PREPARARE:
Ouale se curata de impuritati, se spala bine pentru a le degresa, apoi pe cele care se doresc ornate, se ataseaza cate o frunza sau doua de patrunjel sau leustean verde, se invelesc in bucata de matase, care se strange intr-un punct si se infasoara cu ata.
Se pregateste vopseaua conform instructiunilor, se intoduc in vopsea si dupa ce sunt vopsite, se taie repede invelsurile, se scot frunzele, cat sunt calde si umede (altfel se desprind greu). Se ung apoi cu ulei sau grasimea pe care o aveti la indemana si se aseaza in cosul de prezentare.