Un aperitiv ce exceleaza prin calitatile nutritive recunoscute ale oualor de prepelita, bogat in proteine si aminoacizi esentiali, hidratant si picant.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– 3 oua de prepelita
– ½ castravete verde
– 3-4 catei de usturoi romanesc
– 2 crengute de cimbru verde, de gradina
– piper negru, macinat, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se fierb ouale de prepelita circa 1,5 minute, apoi se lasa sub jet de apa rece cateva secunde, sa se stopeze intarirea in continuare a galbenusului. Usturoiul se curata si se preseaza, iar castravetele se curata superficial, lasandu-se pe alocuri cate putina coaja, intrucat vitaminele sunt mai concentrate in coaja acestuia.
Se toaca apoi marunt, se aseaza pe platoul de servit, se asezoneaza cu usturoiul presat, cu cimbrul maruntit, cu sare si piper, iar deasupra se plaseaza ouale de prepelita curatate si taiete in jumatati. Se garnisesc cu cate un praf de piper si de sare, apoi cu putin cimbru maruntit.