OUA DE PREPELITA, PE CASTRAVETI PICANTI

septembrie 2, 2015 | CATEGORIA Aperitive

oua de prepelita, pe castraveti picanti

Un aperitiv ce exceleaza prin calitatile nutritive recunoscute ale oualor de prepelita, bogat in proteine si aminoacizi esentiali, hidratant si picant.

INGREDIENTE (pentru o portie):

–         3 oua de prepelita

–         ½ castravete verde

–         3-4 catei de usturoi romanesc

–         2 crengute de cimbru verde, de gradina

–         piper negru, macinat, dupa gust

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se fierb ouale de prepelita circa 1,5 minute, apoi se lasa sub jet de apa rece cateva secunde, sa se stopeze intarirea in continuare a galbenusului. Usturoiul se curata si se preseaza, iar castravetele se curata superficial, lasandu-se pe alocuri cate putina coaja, intrucat vitaminele sunt mai concentrate in coaja acestuia.

oua prepelita, castraveti , usturoi, sare, piper, cimbru, pentru aperitiv

Se toaca apoi marunt, se aseaza pe platoul de servit, se asezoneaza cu usturoiul presat, cu cimbrul maruntit, cu sare si piper, iar deasupra se plaseaza ouale de prepelita curatate si taiete in jumatati. Se garnisesc cu cate un praf de piper si de sare, apoi cu putin cimbru maruntit.

oua de prepelita, pe castraveti picanti

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *