O reteta cu oua preparate sanatos, coapte si imbogatite cu varza alba, usor aromatizata cu cimbru, bogata in fibre, pentru o buna digestie si absorbtie.
INGREDIENTE (pentru 4 portii):
– 4 oua
– 275 gr varza alba, proaspata
– 1/2 lingurita de cimbru uscat
– 4 fire de marar verde
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se separa galbenusurile de albusuri. Se spala varza, se alege partea nefibrosa a ei, se toaca fin, se sareaza, se lasa cateva minute, apoi se elimina surplusul de suc, prin stoarcere usoara. Se aromatizeaza cu cimbru si i se adauga albusurile oualor, usor batute spuma.
Se amesteca totul si se portioneaza in 4 recipiente (de cate 175 ml), care se plaseaza apoi in cuptorul preincalzit, la temperatura moderata. Se lasa sa se patrunda, sa se inchege, apoi se scot din cuptor. In fiecare portie se adauga cate un galbenus in centrul compozitie, intr-un locas, marcat usor cu furculita.
Se reintroduc portiile in cuptor si se mai lasa trei minute cat sa se poata coace si galbenusurile. Se servesc calde sau reci, cu adaos de marar proaspat.