Un ostropel bogat in licopen si proteine vegetale.
INGREDIENTE:
– 100 g cuburi din texturat proteic de soia (am folosit de la firma Inedit)
– o foaie de dafin
– o lingurita de cimbru macinat
– ½ lingurita de piper macinat (am folosit din rasnita amestec)
– 2 cepe (cca 200 g)
– 4-5 rosii (caa 475 g)
– 2 linguri de ulei preset la rece (am folosit de floarea soarelui)
– usturoi, dupa gust
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Cuburile de soia se pregatesc conform instrctiunilor de pe pachet, adaugand in apa pentru fiert, cimbrul, sarea si piperul.
Se fierb cca 15 minute, apoi se strecoara, iar in apa in care au fiert impreuna cu mirodeniile, se adauga ceapa curatata, spalata si maruntita, care apoi se fierbe pana se patrunde si se adauga rosiile bine spalate si razuite grosier.
Dupa ce acest amestec fierbe, se intrerupe fierberea, iar in sosul format se adauga cuburile de soia, fierte si stoarse. Dupa ce se racoreste putin intreg ansamblul, se adauga uleiul presat la rece. Se portioneaza ostropelul, si se asezoneaza cu usturoiul curatat si razuit fin, dupa gust.