OSTROPEL DE VINETE

ianuarie 26, 2022 | CATEGORIA Garnituri

ostropel de vinete

O reteta in care vinetele sunt preparate si asociate sanatos si savuros.
INGREDIENTE (pentru 3 portii):
– o vanata
– 3 cepe
– 5 linguri bulion
– o lingura boia de ardei dulce
– o foaie de dafin
– 4-5 crengute de cimbru
– ½ legatura patrunjel verde
– ½ legatura marar verde
– 3 catei de usturoi romanesc
– o lingura de ulei de masline extravirgin
– sare de ocna, dupa gust

PREPARARE:
Se spala si se curata vanata lasand pe alocuri din coaja sa, apoi se taie in bucati peste care se presara sare din belsug, pentru a-si lasa din sucul oxidat.

vinete, lasate la sare, pentru ostropel de vinete

Se lasa la desarat, apoi se storc. Se curata cepele, se spala si se razuiesc.

ingrediente pentru ostropel de vinete

Se fierb vinetele impreuna cu cepele razuite, pana se patrund, apoi se adauga bulionul, foaia de dafin si crengutele de cimbru. Se fierb pana devine consistent sosul format. Se inlatura crengutele de cimbru si foaia de dafin sa nu se amarasca continutul, apoi se lasa vasul acoperit, pana scade temperatura.

verdeturi adaugate pentru ostropel de vinete

Se adauga mararul si patrunjelul verde, bine spalate si tocate, cateii de usturoi curatati si pisati, cat si uleiul de masline extravirgin.4Se amesteca, se potrivveste ostropelul de sare si se portioneaza.

ostropel de vinete

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *