O reteta in care vinetele sunt preparate si asociate sanatos si savuros.
INGREDIENTE (pentru 3 portii):
– o vanata
– 3 cepe
– 5 linguri bulion
– o lingura boia de ardei dulce
– o foaie de dafin
– 4-5 crengute de cimbru
– ½ legatura patrunjel verde
– ½ legatura marar verde
– 3 catei de usturoi romanesc
– o lingura de ulei de masline extravirgin
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala si se curata vanata lasand pe alocuri din coaja sa, apoi se taie in bucati peste care se presara sare din belsug, pentru a-si lasa din sucul oxidat.
Se lasa la desarat, apoi se storc. Se curata cepele, se spala si se razuiesc.
Se fierb vinetele impreuna cu cepele razuite, pana se patrund, apoi se adauga bulionul, foaia de dafin si crengutele de cimbru. Se fierb pana devine consistent sosul format. Se inlatura crengutele de cimbru si foaia de dafin sa nu se amarasca continutul, apoi se lasa vasul acoperit, pana scade temperatura.
Se adauga mararul si patrunjelul verde, bine spalate si tocate, cateii de usturoi curatati si pisati, cat si uleiul de masline extravirgin.4Se amesteca, se potrivveste ostropelul de sare si se portioneaza.