OREZ INTEGRAL, CU LEGUME CRUDE, PUDRA DE SUMAC SI PATRUNJEL

aprilie 1, 2019 | CATEGORIA Garnituri

orez integral, cu legume crude, pudra de sumac si patrunjel

O reteta semiraw, care alatura orezului integral legumele in stare cruda, pentru a putea savura nutrientii nealterati ai acestora, atinsa de gustul marcant al pudrei de sumac.

INGREDIENTE:

– 100 g fulgi de orez integral

– ½ ceapa

– un morcov

– ½ radacina de telina

– ½ radacina de patrunjel

– ½ radacina de pastarnac

– un ardei capia

– 1 lingurita de pudra de sumac

– ½ lingurita ienibahar macinat

– ½ lamaie

– o lingura de ulei de masline extravirgin

– o legatura de patrunjel verde

PREPARARE:

Se oparesc fulgii de orez, se curata si se spala ceapa, cat si albitura si morcovul.

fulgi de orez integral si legume crude

Se razuie grosier ceapa, mocovul si radacinile de telina, de patrunjel si de pastarnac, iar ardeiul se spala, se curata de cotor, se taie in jumatati, care apoi sa fasiaza subtire. Orezul se scurge de surplusul de apa, apoi se alatura legumelor, se amesteca, se potrivesc de sare si se asezoneaza cu pudra de sumac, cu ienibaharul macinat, cu uleiul de masline, sucul lamaiei si cu patrunjelul verde bine spalat si tocat.

orez integral, cu legume crude, pudra de sumac si patrunjel

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *