O reteta semiraw, care alatura orezului integral legumele in stare cruda, pentru a putea savura nutrientii nealterati ai acestora, atinsa de gustul marcant al pudrei de sumac.
INGREDIENTE:
– 100 g fulgi de orez integral
– ½ ceapa
– un morcov
– ½ radacina de telina
– ½ radacina de patrunjel
– ½ radacina de pastarnac
– un ardei capia
– 1 lingurita de pudra de sumac
– ½ lingurita ienibahar macinat
– ½ lamaie
– o lingura de ulei de masline extravirgin
– o legatura de patrunjel verde
PREPARARE:
Se oparesc fulgii de orez, se curata si se spala ceapa, cat si albitura si morcovul.
Se razuie grosier ceapa, mocovul si radacinile de telina, de patrunjel si de pastarnac, iar ardeiul se spala, se curata de cotor, se taie in jumatati, care apoi sa fasiaza subtire. Orezul se scurge de surplusul de apa, apoi se alatura legumelor, se amesteca, se potrivesc de sare si se asezoneaza cu pudra de sumac, cu ienibaharul macinat, cu uleiul de masline, sucul lamaiei si cu patrunjelul verde bine spalat si tocat.