O reteta bogata in carbohidrati sanatosi si antioxidanti, cu ingrediente pregatite si asociate astfel incat nutrientii sa ramana cat mai intacti si sa fie usor asimilabili.
INGREDIENTE:
– 200 gr orez integral
– 75 gr fasole boabe
Pentru sosul de rosii:
– 300 gr rosii cherry
– o foaie de dafin
– ½ lingurita turmeric
– ½ lingurita de ghimbir
– 3 crengute proaspete de oregano
PREPARARE:
Se spala bine orezul si fasolea boabe, apoi se lasa la hidratat o ora. Orezul se fierbe cca 10 minute, apoi se lasa in apa fierbinte, cu vasul acoperit, pana se inmoaie.
Fasolea boabe se fierbe in apa pana se patrunde, apoi se strecoara.2
Rosiile se spala bine si se razuiesc apoi se dau intr-un clocot. Se intrerupe clocotirea si se adauga foaia de dafin, turmericul si ghimbirul, cat si crengutele de oregano bine spalate si maruntite.
Se amesteca bine si se lasa vasul coperit pentru ca mirodeniile sa-si reverse intreaga savoarea. Se strecoara si orezul, se alatura boabelor de fasole, se adauga si sosul de ro, se amesteca si se potriveste totul de sare.