OREZ INTEGRAL CU FASOLE BOABE SI SOS DE ROSII

decembrie 8, 2016 | CATEGORIA Garnituri

orez integral, cu fasole boabe si sos de rosii

O reteta bogata in carbohidrati sanatosi si antioxidanti, cu ingrediente pregatite si asociate astfel incat nutrientii sa ramana cat mai intacti si sa fie usor asimilabili.

INGREDIENTE:

– 200 gr orez integral

– 75 gr fasole boabe

Pentru sosul de rosii:

– 300 gr rosii cherry

– o foaie de dafin

– ½ lingurita turmeric

– ½ lingurita de ghimbir

– 3 crengute proaspete de oregano

 

PREPARARE:

Se spala bine orezul si fasolea boabe, apoi se lasa la hidratat o ora. Orezul se fierbe cca 10 minute, apoi se lasa in apa fierbinte, cu vasul acoperit, pana se inmoaie.

orez integral fiert

Fasolea boabe se fierbe in apa pana se patrunde, apoi se strecoara.2

fasole boabe fiarta si alte ingredient pentru asocierea cu orez integral

Rosiile se spala bine si se razuiesc apoi se dau intr-un clocot. Se intrerupe clocotirea si se adauga foaia de dafin, turmericul si ghimbirul, cat si crengutele de oregano bine spalate si maruntite.

rosii fierte, si mirodeniio, pentru sos

Se amesteca bine si se lasa vasul coperit pentru ca mirodeniile sa-si reverse intreaga savoarea. Se strecoara si orezul, se alatura boabelor de fasole, se adauga si sosul de ro, se amesteca si se potriveste totul de sare.

orez integral, cu fasole boabe si sos de rosii

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *