O reteta cu specific mediteranean-asiatic, dar consumata astazi peste tot in lume, in special de catre vegetarieni, datorita proteinelor complete rezultate din imbinarea celor doua ingrediente principale si bineinteles a gustului, pe care eu l-am completat cu pudra de schinfuf, pentru o savoare aparte.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– 250 gr linte verde
– 125 gr orez brun, prefiert, Panzani
– 2 cepe
– o lingura de pudra de schinduf (schinduf macinat)
– o legatura mare de patrunjel verde
– 3 linguri de suc de lamaie
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Lintea se spala si se lasa la hidratat in apa, dubla ca volum, cam 2 ore.
Ceapa se curata, se spala si se toaca, apoi impreuna cu lintea hidratata se fierb, cam un sfert de ora, pana se patrund si scade sosul format. Intre timp se fierbe orezul brun, prefiert, conform instructiunilor de pe pachet, 10 minute. Dupa fierbere, se alatura lintei si cepei, apoi se asezoneaza cu pudra de schinduf, cu sucul de lamaie si cu patrunjelul verde.
Se amesteca pentru omogenizare si se potriveste de sare. Se serveste cald sau rece, este la fel de delicios.