OREZ BRUN, CU LAPTE DE SOIA SI MIRODENII

January 28, 2015 | CATEGORIA Dulciuri

orez brun, cu lapte de soia si mirodenii

Clasicul deliciu al copilariei in varianta cu lapte de soia, o asociere corecta a orezului brun, recomandat diminetile in special, fiind o importanta sursa de fibre, de germeni si de mangan, mineral ce ajuta la sinteza acizilor grasi esentiali.

INGREDIENTE (pentru 2 portii) :

–         125 gr orez brun, bio

–         250 ml lapte de soia natur, bio

–         coaja unei lamai

–         ¼ lingurita de scortisoara macinata

–         20 picaturi de stevia rebaudiana

–         un praf de sare neiodata

 

PREPARARE:

Se spala bine orezul brun si se lasa in apa 15 minute, pentru a se inmuia si a fierbe mai repede.

orez brun la inmuiat, pentru orez cu lapte de soia si mirodenii

Se adauga o cantitate de apa de trei ori cat volumul orezului, se fierbe fiert 5 minute, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi de vas, apoi se intrerupe fierberea si se lasa vasul acoperit, 20 de minute. In felul acesta orezul se patrunde uniform. Se adauga laptele de soia, coaja de lamaie, scortisoara macinata si picaturile indulcitorului natural, stevia rebaudiana. Se amesteca si se mai lasa acoperit vasul inca 5 minute, pentru intrepatrunderea aromelor. Se portioneaza apoi si se garniseste.

orez brun, cu lapte de soia si mirodenii

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

  • Fifi says:

    Pe orezul meu brun scrie sa il fierb 35 min si nici tunci nu e fiert!! Cred ca e cu adaos de beton!!
    OK: Vvi incerca cu 15 min. inmuiat si apoi 20 fiert ca sa-l las fara foc sub oala , nu am curaj!
    Da! Superb, orez fara lapte! Si ce bine ca exista cel de soia!
    Voi face saptamina viitoare cind voi fi acasa.

  • mirela says:

    Trebuie sa-ti iasa. Incearca si spune-mi daca ai reusit !

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *