Clasicul deliciu al copilariei in varianta cu lapte de soia, o asociere corecta a orezului brun, recomandat diminetile in special, fiind o importanta sursa de fibre, de germeni si de mangan, mineral ce ajuta la sinteza acizilor grasi esentiali.
INGREDIENTE (pentru 2 portii) :
– 125 gr orez brun, bio
– 250 ml lapte de soia natur, bio
– coaja unei lamai
– ¼ lingurita de scortisoara macinata
– 20 picaturi de stevia rebaudiana
– un praf de sare neiodata
PREPARARE:
Se spala bine orezul brun si se lasa in apa 15 minute, pentru a se inmuia si a fierbe mai repede.
Se adauga o cantitate de apa de trei ori cat volumul orezului, se fierbe fiert 5 minute, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi de vas, apoi se intrerupe fierberea si se lasa vasul acoperit, 20 de minute. In felul acesta orezul se patrunde uniform. Se adauga laptele de soia, coaja de lamaie, scortisoara macinata si picaturile indulcitorului natural, stevia rebaudiana. Se amesteca si se mai lasa acoperit vasul inca 5 minute, pentru intrepatrunderea aromelor. Se portioneaza apoi si se garniseste.
Pe orezul meu brun scrie sa il fierb 35 min si nici tunci nu e fiert!! Cred ca e cu adaos de beton!!
OK: Vvi incerca cu 15 min. inmuiat si apoi 20 fiert ca sa-l las fara foc sub oala , nu am curaj!
Da! Superb, orez fara lapte! Si ce bine ca exista cel de soia!
Voi face saptamina viitoare cind voi fi acasa.
Trebuie sa-ti iasa. Incearca si spune-mi daca ai reusit !
După cum scrie aici „se fierbe orezul in apa 5 min după care se acoperă vasul timp de 20 min, apoi se adaugă laptele de soia”.
Unde se adaugă laptele, peste apa in care a stat acoperit ? Sau se aruncă apa și se adaugă laptele?
Imi cer scuze pentru acest rasouns intarziat, orezul se umfla si ramane fara apa, apoi se adauga laptele.