O reteta dietetica hranitoare, asezonata crud cu marar, ienibahar si ulei de masline extravirgin, pentru un surplus nealterat de nutrienti si de gust.
INGREDIENTE:
– 150 g orez brun
– un dovlecel potrivit (aproximativ 350 g)
– o ceapa mare (aproximativ 185 g)
– o lingura de ulei de masline extravirgin
– ½ legatura de marar verde
– ½ lingurita ienibahar macinat
– sare de Hymalaia, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine orezul si se fierbe in apa, “al dente” cca 10 minute, la foc lent, apoi se scurge si se clateste cu apa rece. Pregatit in acest fel, ii scade indicele glicemic. Se curata, se spala si se toaca ceapa, se fierbe in apa si dupa cateva minute se adauga la fiert si dovlecelul, bine spalat, cu tot cu coaja, taiat cubulete.
Cand ceapa si dovlecelul se inmoaie, se intrerupe fierberea, se elimina surplusul de apa, apoi se adauga peste orezul fiert. Se asezoneaza totul cu mararul spalat si tocat marunt, ienibaharul macinat si uleiul de masline extravirgin, toate acestea adaugate crude imprima amestecului prospetime si savoare.
Se potriveste de sare, apoi se portioneaza.