O reteta consistenta cu orez brun, cu indice glicemic scazut, imbogatit cu proteine vegetale si licopen din ciuperci si rosii intregi, conservate sanatos, de la Sun Food Romania (www.sunfood.ro). Am realizat aceasta reteta pentru concursul aniversar #8aniSunFood, initiat de Diva in bucatarie (www.divainbucatarie.ro).
INGREDIENTE:
– 125 gr orez brun (am folosit prefiert)
– ½ borcan de ciuperci conservate (Sun Food /280 gr)
– 3 rosii intregi conservate (Sun Food / 200 gr)
– ½ lingurita de boia de ardei dulce
– 2 linguri de ulei de masline, presat la rece
– ½ legatura de patrunjel verde
– 2-3 catei de usturoi
– ¼ lingurita de ienibahar, macinat
– sare, dupa gust
– un praf de cimbru macinat (optional)
PREPARARE:
Se pregatesc ingredientele si se curata usturoiul. Ciupercile si rosiile sunt conservate natural, de Sun Food Romania.
Se fierbe orezul brun intr-o cantitate de apa de 4 ori volumul lui, timp de 10 minute, apoi se intrerupe fierberea si se lasa acoperit 20 de minute. Eu am folosit orez prefiert, pregatit conform instructiunilor de pe pachet, cca 10 minute, fiind apoi gata de utilizare. Se asezoneaza orezul brun cu boiaua de ardei, cu rosiile conservate taiate cubulete, cu patrunjelul spalat si tocat marunt, cu usturoiul curatat si ras fin, cu ienibaharul macinat si cu uleiul de masline.
Se amesteca pentru omogenizare si se potriveste totul de sare. Se adauga ciupercile conservate, deasupra, maruntite sau la dimensiunile din conserva si optional, se pot pudra cu putin cimbru macinat fin.
Se pot servi ca atare sau se pot amesteca, iar compozitie rezultata constituie o garnitura excelenta. Eu am folosit-o ca pat, pentru crap la cuptor.