O omleta preparata sanatos, din oua proaspete, cu adaos de patrunjel verde, pentru o digestive corecta a proteinelor.
INGREDIENTE (pentru maxim 4 portii):
– 3 oua
– 100 gr smantana degresata
– 2 linguri ulei de masline extravirgin
– 60 gr morcov
– ½ legatura de patrunjel verde
– piper negru macinat, dupa gust
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala si se curate morcovul si patrunjelul verde, morcovul se rade fin, iar patrunjelul se toaca marunt. Se sparg ouale si li se adauga smantana, se bat toate cu telul, apoi se adauga uleiul de masline extravirgin.
Se mai bat cateva secunde, apoi se adauga morcovul si patrunjelul verde, se amesteca bine si se potrivesc de sare si de piper negru. Se plaseaza in tava pentru cuptor tapetata cu hartie de copt.
Se mentine in cuptorul preincalzit cateva minute, pana se incheaga si se rumeneste. Se poate ridica pe centru in timpul coacerii, dar dupa ce se intrerupe sursa de caldura, isi revine. Se scoate din cuptor pe un tocator ud si se portioneaza.
Se intoarece cu fata in jos, cu tot cu hartia de copt, care apoi se dezlipeste. Se obtine o omleta elastica, apetisanta si sanatoasa, ce se poate modela si servi imediat, sau dupa racire, fiind la fel de gustoasa.
Este asa frumos colorata, apetisanta!
Da este ca un imprimeu !!! Si foarte gustoasa !