OMLETA LA CUPTOR, CU MORCOV SI PATRUNJEL

ianuarie 8, 2014 | CATEGORIA Ovo-lacto-vegetariene

omleta cu smantana, ulei de masline extravirgin, morcov, patrunjel, sare si piper

O  omleta preparata sanatos, din oua proaspete, cu adaos de patrunjel verde, pentru o digestive corecta a proteinelor.

INGREDIENTE (pentru maxim 4 portii):

–         3 oua

–         100 gr smantana degresata

–         2 linguri ulei de masline extravirgin

–          60 gr morcov

–          ½ legatura de patrunjel verde

–          piper negru macinat, dupa gust

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala si se curate morcovul si patrunjelul verde, morcovul se rade fin, iar patrunjelul se toaca marunt. Se sparg ouale si li se adauga smantana, se bat toate cu telul, apoi se adauga uleiul de masline extravirgin.

omleta cu smantana si ulei de masline extravirgin

Se mai bat cateva secunde, apoi se adauga morcovul si patrunjelul verde, se amesteca bine si se potrivesc de sare si de piper negru. Se plaseaza in tava pentru cuptor tapetata cu hartie de copt.

omleta cu smantana, ulei de masline extravirgin, morcov, patrunjel, sare si piper, pentru cuptor

Se mentine in cuptorul preincalzit cateva minute, pana se incheaga si se rumeneste. Se poate ridica pe centru in timpul coacerii, dar dupa ce se intrerupe sursa de caldura, isi revine. Se scoate din cuptor pe un tocator ud si se portioneaza.

omleta cu smantana, ulei de masline extravirgin, morcov, patrunjel, sare si piper, coapta

Se intoarece cu fata in jos, cu tot cu hartia de copt, care apoi se dezlipeste. Se obtine o omleta elastica, apetisanta si sanatoasa, ce se poate modela si servi imediat, sau dupa racire, fiind la fel de gustoasa.

omleta cu smantana, ulei de masline extravirgin, morcov, patrunjel, sare si piper

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *