O omleta clasica, cu bacon, asezonata cu patrunjel si usturoi pentru ajutor in digestie si in arderea grasimilor, pregatita in forme de briose, pentru un aspect special.
INGREDIENTE:
– 3 oua
– 125 gr bacon de calitate, maruntit, fara oase si sorici
– ½ legatura de patrunjel verde
– 9 catei de usturoi romanesc
– o lingurita de ulei de masline extravirgin
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se sparg si se bat ouale pana devin fluide. Li se adauga bucatile de bacon, patrunjelul, spalat si tocat, usturoiul curatat si dat pe razatoarea fina, apoi un praf de sare.
Locasurile din forma, 6 la numar, se tapeteaza cu uleiul de masline, apoi se umplu cu compozitia obtinuta, avand grija sa impartim in mod egal baconul, apoi completam cu partea lichida.
Se introduce forma in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, urmand sa se verifice cand se coace compozitia, cam dupa 10-12 minute. Se intrerupe sursa de caldura, apoi se scoate forma, se acopera 3 minute cu un servet, sa se desprinda mai usor mini omletele din locasuri. Se servesc calde, sau chiar si reci, cu patrunjel verde si usturoi proaspat.
Arata foarte bine!