OMLETA CU DOVLECEL SI MARAR

februarie 19, 2015 | CATEGORIA Aperitive

omleta cu dovlecel si marar 2

O omleta pregatita sanatos, cu oua proaspete provenite de la gaini crescute in aer liber, asezonata cu dovlecei de gradina si mirodenii, pentru un plus de gust si de nutrienti.

INGREDIENTE (pentru 3 portii):

–         3 oua

–          35 gr dovlecel

–         10 gr marar verde

–         un praf nucsoara

–         o lingurita de ulei de floarea soarelui, presat la rece

–         un praf sare neiodata

 

PREPARARE:

Se spala bine dovlecelul si mararul, dovlecelul se rade pe razatoarea fina, cu coaja cu tot, apoi se scurge de suc, prin presare usoara, iar mararul se toaca fin. Ouale se sparg, se separa unul din albusuri si se bate spuma, iar galbenusul ramas se bate impreuna cu celelalte 2 oua intregi. Intr-un bol se aduna ouale batute, dovlecelul ras si mararul tocat, spuma din albus, praful de nucsoara si cel de sare.

oua si albus batut, dovlecel, marar, nucsoara si sare pentru omleta

Se amesteca totul pentru omogenizare, apoi intr-o tigaie fara aderenta se adauga uleiul de floarea soarelui, se incalzeste si se adauga compozitia pentru omleta, din bol. Se lasa sa se inchege bine, pe flacara mica.

omleta cu dovlecel si marar, in tigaie

Se intoarce pe partea cealalta, apoi cand s-a rumenit pe ambele parti, se rastoarna pe un platou si se portioneaza.

omleta cu dovlecel si marar

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *