O omleta pregatita sanatos, cu oua proaspete provenite de la gaini crescute in aer liber, asezonata cu dovlecei de gradina si mirodenii, pentru un plus de gust si de nutrienti.
INGREDIENTE (pentru 3 portii):
– 3 oua
– 35 gr dovlecel
– 10 gr marar verde
– un praf nucsoara
– o lingurita de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– un praf sare neiodata
PREPARARE:
Se spala bine dovlecelul si mararul, dovlecelul se rade pe razatoarea fina, cu coaja cu tot, apoi se scurge de suc, prin presare usoara, iar mararul se toaca fin. Ouale se sparg, se separa unul din albusuri si se bate spuma, iar galbenusul ramas se bate impreuna cu celelalte 2 oua intregi. Intr-un bol se aduna ouale batute, dovlecelul ras si mararul tocat, spuma din albus, praful de nucsoara si cel de sare.
Se amesteca totul pentru omogenizare, apoi intr-o tigaie fara aderenta se adauga uleiul de floarea soarelui, se incalzeste si se adauga compozitia pentru omleta, din bol. Se lasa sa se inchege bine, pe flacara mica.
Se intoarce pe partea cealalta, apoi cand s-a rumenit pe ambele parti, se rastoarna pe un platou si se portioneaza.