Un mic dejun proteic, preparat corect, fara adaos de grasimi, cu garnitura cruda de ridiche alba, pentru o digestie usoara.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– 3 ciuperci
– o ridiche alba, cu frunze
– un ou
– 3-4 fire de marar verde
– piper mozaic, dupa gust (am folosit rasnita de la Kamis)
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine ciupercile si se desprind piciorusele de palariute.
Se introduc apoi in cuptor, pe hartie de copt, mai intai cu fata in jos, apoi se intorc, pana sunt bine coapte. Daca va plac mai hidratate, nu asteptati sa li se evapore sucul. Intre timp se prepara omleta, batand bine oul, apoi asezonandu-l cu marar bine spalat si tocat marunt cat si cu piper mozaic, dupa gust.
Se amesteca omleta si se toarna in ciupercile coapte, pe hartie de copt.
Se introduc din nou in cuptor, unde zabovesc pana se coace omleta. Se spala bine ridichea, radacina se rade grosier, iar frunzele se toaca marunt, se asezoneaza cu sare si piper mozaic, dupa gust.
Acest ansamblu formeaza un pat, o garnitura excelenta, pentru ciupercile coapte cu omleta si garnisite cu marar proaspat.