OMLETA COAPTA IN CIUPERCI, PE PAT DE RIDICHE ALBA

mai 6, 2015 | CATEGORIA Aperitive

omleta coapta in ciuperci, pe pat de ridiche alba

Un mic dejun proteic, preparat corect, fara adaos de grasimi, cu garnitura cruda de ridiche alba, pentru o digestie usoara.

INGREDIENTE (pentru o portie):

–          3 ciuperci

–          o ridiche alba, cu frunze

–          un ou

–          3-4 fire de marar verde

–          piper mozaic, dupa gust (am folosit rasnita de la Kamis)

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine ciupercile si se desprind piciorusele de palariute.

ciuperci, oua si ridiche alba, pentruiu omleta coapta

Se introduc apoi in cuptor, pe hartie de copt, mai intai cu fata in jos, apoi se intorc, pana sunt bine coapte. Daca va plac mai hidratate, nu asteptati sa li se evapore sucul. Intre timp se prepara omleta, batand bine oul, apoi asezonandu-l cu marar bine spalat si tocat marunt cat si cu piper mozaic, dupa gust.

omleta cu sare, piper mozaic si marar, pentru coacere in ciuperci

Se amesteca omleta si se toarna in ciupercile coapte, pe hartie de copt.

ciuperci coapte, cu omleta, pentru cuptor

Se introduc din nou in cuptor, unde zabovesc pana se coace omleta. Se spala bine ridichea, radacina se rade grosier, iar frunzele se toaca marunt, se asezoneaza cu sare si piper mozaic, dupa gust.

pat de ridiche alba, cu frunze, asezonata cu sare si piper mozaic, pentru omleta coapta in ciuperci

Acest ansamblu formeaza un pat, o garnitura excelenta, pentru ciupercile coapte cu omleta si garnisite cu marar proaspat.

omleta coapta in ciuperci, pe pat de ridiche alba

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *