OCHIURI ROMANESTI (OUA POSATE), PE RIDICHE SI CASTRAVETE, CU MIRODENII

June 3, 2015 | CATEGORIA Aperitive

ochiuri romanesti (oua posate), pe ridiche si castravete, cu mirodenii, detaliu

Oua pregatite sanatos si asociate corect cu ingrediente care sa le accentueze importanta nutritiva si gustul apetisant.

INGREDIENTE:

–           2 oua (de la gaini crescute si hranite sanatos)

–           2 felii de ridiche alba

–           un castravete verde

–           ¼ lingurita de boia de ardei dulce

–           2 prafuri de pudra de ghimbir

–           ¼ lingurita de seminte de coriandru

–           2 frunze proaspete de menta

–           sare, dupa gust

–           apa, in functie de vasul de fiert

 

PREPARARE:

Se spala bine ridichea si castravetele, apoi se feliaza, iar ouale se sparg fiecare in cate un bol mic. In cratita sau tigaia in care pregatiti ochiurile, se pune apa la fiert, cam ¾ din vas. Cand apa incepe sa fiarba, se trage vasul deoparte, pana dispar bulele. Se repune vasul la fiert si cu o lingura se formeaza un mic vartej in cratita, turnand apoi primul ou in mijlocul vartejului.

ou turnat in apa, pentru ochiuri romanesti (oua posate)

La fel se procedeaza si cu al doilea ou. Se aduna cu lingura spre centru urmele de albus care tind sa se imprastie. Dupa cca 3 minute se intrerupe fierberea, se scot ouale cu o spumiera si se introduc in apa rece, pentru a nu se coagula galbenusul. Feliile de ridiche alba si de castravete se sareaza si se pudreaza cu boiaua de ardei dulce, peste ele se aseaza ochiurile, care se asezoneaza cu cate un praf de sare, cu pudra de ghimbir, cu semintele de coriandru, si cu frunzele proaspete de menta.

ochiuri romanesti (oua posate), pe ridiche si castravete, cu mirodenii

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *