O reteta cu antioxidanti de valoare, datatoare de tinerete, in special datorita resveratrolului din dudele negre.
INGREDIENTE:
– 150 gr dude negre
– 130 gr pulpa de grapefruit
– 150 ml apa plata
PREPARARE:
Dudele, proaspat culese, se spala foarte bine sub jet de apa si se folosesc cu tot cu codite, care sunt tinere si nutritive.
Pulpa de grapefruit se taie grosier, pentru a se blendui mai rapid, apoi impreuna cu dudele negre se blenduiesc pana la consistenta unui nectar. Asocierea dulcetii dudelor bine coapte cu gustul usor amarui si aciditatea fructului de grapefruit confera un gust de exceptie acestei bauturi sanatoase. Se poate consuma diluata cu apa.
In pofida nutrientilor lor de calitate, dudele sunt perisable, de accea sunt greu de comercializat. Trebuie in special pretuiti duzii ramasi pe aleile sau prin parcurile oraselor, pentru darurile lor minunate si ajutati in perioadele caniculare cu multa apa.