Muschiuleti frageziti la cuptor cu praz si asezonati cu mirodenii, ce le confera gust placut.
INGREDIENTE:
– 2 muschiuleti de porc (aproximtiv 650 gr)
– 285 gr praz
– o lingura de boia de ardei dulce
– 2 foi de dafin
– o crenguta cu seminte de schinduf
– ½ lingurita de piper
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine muschiuletii de porc si prazul, din care se opresc cateva fasii taiate pe lungime, care impreuna cu muschiuletii se rasucesc si se prind la capete cu scobitori. Restul de praz se taie rondele si impreuna cu muschiuletii rasuciti cu fasiile de praz, se plaseaza intr-un vas termoizolant si se sareaza intreg ansamblul.
Se adauga apa, apoi se introduc toate in cuptor. Se lasa sa se patrunda bine, se intorc muschiuletii si pe cealalata parte, eventual se mai adauga apa, daca scade prea mult, iar cand sunt patrunsi, se asezoneaza cu boiaua de ardei dulce, cu foile de dafin, cu piperul si schinduful.
Se mai lasa in cuptor 5 minute sa se intrepatrunda aromele, apoi se scoate pe un platou, cu prazul aromat, ca garnitura.
La tine in poza finala, muschiuletii sint intregi in sectiune si in pozele celelate par taiati in lingime!
Sper ca nu i-ai taiat!
Oricum nu te cred ca nu ies uscati!
Sau macar sa ii fi prajit scurt pe o parte si pe alta, sa se inchida porii ca sa nu mai iasa sucul din ei la cuptor.
Nu imi place! I-ai bagat cu apa la cuptor! Asta doar romanii fac! Ptr. ca nu le-a dat Ceausescu carne de calitate si le iesea talpa sau ptr. ca gospodinele nu aveau habar ca acesti muschiuleti sint fragezi si gustosi doar prajiti scurt dar intens si bagati apoi fara apa la cuptor la temperatura mica, 80°C, 15min.
Pe gratar ies bine dar nu arsi, nu cu foc puternic!
In rest ies… Guban!
Au iesit minunat, pentru ca prazul isi lasa sucul si muschiuletii se gatesc in abur. Incearca !