O metoda de innobilare a gustului si aspectului muschiuletului fraged de porc, un meniu potrivit sarbatorilor iernii.
INGREDIENTE:
– 1 kg muschiulet de porc
– 100 gr bacon fiert
– o capatana mare de usturoi
– o varza mica, murata
– 2 gogosari
– 3 foi de dafin
– 3 linguri de bulion
– sare, cimbru si piper, dupa gust
PREPARARE:
Varza murata se tine in apa rece sa se desareze putin, daca este cazul, apoi se stoarce si se toaca marunt. Se aseaza pe baza unui vas termoizolant si se adauga foile de dafin, cimbru si piper.
Muschiuletii de porc, se cresteaza din loc in loc, se impaneaza cu bucati de bacon si catei de usturoi, si se aseaza peste varza.
Gogosarii se spala, se curata, se taie felii subtiri si se adauga peste muschiuleti, iar bucatile de bacon ramase se adapostesc prin varza. Se adauga apa, cat sa acopere intreg ansamblul.
Se introduce vasul in cuptorul incins, se miscoreaza temperatura si se fierbe pana se rumeneste deasupra, apoi se intorc muschuletii pentru a prinde o usoara crusta pe ambele parti.
Cand sunt suficient de patrunsi si sucul format scade, se adauga bulionul, se potrivesc de sare, se mai lasa 5 minute sa fiarba, apoi se intrerupe fierberea. Se scot pe un platou, pe patul de varza.
Se feliaza, se portioneaza si este bine sa se serveasca fara adaos de ulei sau smantana, pentru a nu mari procentul de grasimi. Acest meniu are o aroma aparte si un aspect placut.
Cu siguranta un deliciu!
Arata demential!Iar pozele sunt din ce in ce mai reusite! Felicitari! 🙂
Multumesc mult de vizita !