MUSCHIULET IMPANAT, PE VARZA

decembrie 30, 2012 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

muschiulet de porc impanat cu bacon si usturoi, pe varza

O metoda de innobilare a gustului si aspectului muschiuletului fraged de porc, un meniu potrivit sarbatorilor iernii.

INGREDIENTE:

–         1 kg muschiulet de porc

–         100 gr bacon fiert

–         o capatana mare de usturoi

–         o varza mica, murata

–         2 gogosari

–         3 foi de dafin

–         3 linguri de bulion

–         sare, cimbru si piper, dupa gust

 

PREPARARE:

Varza murata se tine in apa rece sa se desareze putin, daca este cazul, apoi se stoarce si se toaca marunt. Se aseaza pe baza unui vas termoizolant si se adauga foile de dafin, cimbru si piper.

varza murata cu cimbru, foi de dafin si piper

Muschiuletii de porc, se cresteaza din loc in loc, se impaneaza cu bucati de bacon si catei de usturoi, si se aseaza peste varza.

muschiulet de porc impanat cu bacon si usturoi

Gogosarii se spala, se curata, se taie felii subtiri si se adauga peste muschiuleti, iar bucatile de bacon ramase se adapostesc prin varza. Se adauga apa, cat sa acopere intreg ansamblul.

muschiulet de porc impanat cu bacon si usturoi si gogosari

Se introduce vasul in cuptorul incins, se miscoreaza temperatura si se fierbe pana se rumeneste deasupra, apoi se intorc muschuletii pentru a prinde o usoara crusta pe ambele parti.

muschiulet de porc impanat cu bacon si usturoi si gogosari, pe varza

Cand sunt suficient de patrunsi si sucul format scade, se adauga bulionul, se potrivesc de sare, se mai lasa 5 minute sa fiarba, apoi se intrerupe fierberea. Se scot pe un platou, pe patul de varza.

muschiulet de porc impanat cu bacon si usturoi, pe varza

Se feliaza, se portioneaza si este bine sa se serveasca fara adaos de ulei sau smantana, pentru a nu mari procentul de grasimi. Acest meniu are o aroma aparte si un aspect placut.

muschiulet de porc impanat cu bacon si usturoi, pe varza, feliat

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *