Un mod placut de a consuma muschiul de vitel, imbogatit cu ceapa si ridiche neagra, coapte, o garnitura potrivita ca gust si pentru digestie.
INGREDIENTE:
– 600 gr muschi de vitel
– 375 gr ceapa
– o ridiche neagra, aprox. 200 gr
– ½ lingurita de piper negru, macinat
– o lingurita de boia de ardei dulce
– 3 foi de dafin
– o lingura de cimbru de gradina, maruntit
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se portioneaza muschiul de vitel in 4 bucati, care se cresteaza adanc pe mijloc si se desfac obtinandu-se fripturi subtiri. Se curate si se spala bine ceapa si ridichea neagra, ceapa se taie solzisori, iar ridichea neagra, se feliaza subtire. Intr-un vas pentru cuptor se asterne un strat de ceapa, unul de ridichi, apoi 2 felii de muschi, se asezoneaza cu sare si piper, urmand sa se repete straturile, cu aceleasi componenete.
Se adauga o cana de apa si se introduce vasul in cuptor, la temperatura moderata si se lasa sa se patrunda. Carnea se poate intoarce si cufunda in sosul format din sucul propriu, al cepei, al ridichii si cu apa adaugata. Cand este patrunsa, se intrerupe sursa de caldura, se asezoneaza cu foile de dafin, cu cimbrul si cu boiaua de ardei dulce.
Se mai lasa sa zaboveasca in cuptor cateva minute, pentru a se intrepatrunde miresmele si gusturile, apoi se scot pe un platou, atat fripturile cat si garnitura de ceapa si ridichi cu mirodenii, pentru a se consuma proaspete si calde.
Faci niste poze…de profesionist!
Ce ai tu cu dafinul de i-l pui la sfirsit in mincarea eventual rece?
Eu stiu ca foile de dafin prospete sint toxice dar ca ceaiul de dafin e pun ptr. creier si suflet (depresie, nervozitate)!
De unde si coroana de dafin (lauri) ptr. invingatorii de tot felul, regi si inmparati, sportivi- toti isi folosesc (si) creierul ca sa invinga.
Deci: de ce nu fierbi dafinul?
Muschi de vitel?
Care?
Eu am luat (pe bani grei, 47€/ kg) fel de fel de muchi de porc dar cel mai ieftin a fost moale si gustos!
Nu am inteles niciodata care muchi de la vitel sa i-l cumpar.
Si nu am avut pe cine sa intreb caci furnizorul era decedat iar vinzatorii bita sau schmecheri: vindeau orece carne roze drept muschi de vitel chit ca era poate de vaca gerovitalizata!
De unde cumperi muschiul ca magazin si ca amplasare in corpul „vitelusului” (aviz ocrotitorilor de animale, in caz ca sint animale…carnivore!)
Am uitat: in rest trebuie ca mincarea ta e o nebunie! ceapa merge perfect si …ridiche neagra! Am auzit dar nu am incercat. Trebuie sa fie f. gustos si un pic pic pic…ant!
Voi incerca! Daca prind vitelul original, care se poate legitima cu actul de nastere, ca sa fiu sigura ca e inca prunc, nu pupertin sau bou batrin!
Ridiche neagra! Hmmmm! Bun si sanatos! Bravo!
Pacatul lor sa fie, a acelora care nu citesc pagina ta!
Macar sa moara de foame fara sa caute in paginele de internet ale fitzosilor de tot felul care se doresc mari bucatari de bucatarii mici cu retete „sanatoase” caci daca o fac, vor muri de atita „sanatate”!!!
Ma bucur foarte mult ca-mi studiezi retetele. Foile de dafin le pun reci in mancarea fierbinte si acoperita, adica numai bine ca sa nu se fiarba, sa nu le „inabusim” nutrientii, ci doar sa-i „incalzim” ca sa-si reverse toata aroma si puterea.
Exista muschiul de vitel, asa zis rasol alb, iar vitelul este defapt manzat, dar imi place mai mult denumirea de vitel (nu se refera la vitel de lapte).
Oricum eu tind sa devin eminamente vegetarian, sunt ferm convinsa ca organismul nostru isi ia suficienti nutrienti si fara sa consume carne, mai cu seama ca nutritionistii de azi sustin ca anumite combinatii de vegetale, pot oferi nutrienti complecsi (proteine complete, aminoacizi esentiali), plus ca exista familii cu traditie in vegetarianism de ani buni, ca sa nu mai vorbim de raw vegani, adica crud vegetarieni. Doar ca trecerea nu poate fi brusca, deci poate mai conving din omenire, daca intra pe site pentru retete cu carne, sa incerce si din cele fara carne.