MUSACA DIETETICA DE VINETE, CU CARNE DE CURCAN

septembrie 11, 2014 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

musaca dietetica de vinete, cu carne de curcan, portionata

O reteta de inspiratie clasica, preparata corect, fara adaos de grasimi si fara amestec de proteine animale, cu vinete tinere, carne proaspata de curcan si seminte de in bogate in acizi grasi esentiali.

INGREDIENTE:

–          800 gr carne tocata de curcan

–          900 gr vinete

–          50 gr seminte de in, rasnite

–          200 gr ceapa

–          3 catei de usturoi

–          o lingurita de boia de ardei dulce

–          o lingurita de piper negru, macinat

–          o legatura de patrunjel verde

–          400 gr rosii

–          o jumatate de lamaie

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine vinetele si se taie rondele subtiri, apoi se sareaza si se stropesc cu suc de lamaie, pentru a  nu oxida.

vinete rondele, cu sare si lamaie, pentru musaca

Intre timp, se spala bine si se curata ceapa, usturoiul si patrunjelul (jumatate din cantitate), se toaca marunt si se alatura carnii tocate de curcan, care se mai asezoneaza cu sarea, piperul, boiaua dulce de ardei si cu doua linguri din cantitatea de seminte de in, rasnite.

carne tocata de curcan asezonata cu seminte de in, patrunjel, sare, piper si boia, pentru musaca de vinete

Se amesteca bine, pentru a-si intrepatrunde ingredientele aromele. Rondelele de vinete se spala bine de sare, apoi se plaseaza in vasul pentru cuptor, tapetat cu trei linguri de seminte de in rasnite. Peste rondelele de vinete se aseaza jumatate din cantitatea de carne de curcan asezonata, apoi un strat de rosii spalate si taiate rondele, din nou un strat de vinete, peste care se plaseaza a doua jumate din carnea asezonata, apoi ultimul strat de rondele de vinete.

staturi de vinete, carne asezonata de curcan si rosii, pentru musaca

Peste intreg ansamblul se aseaza rondelele de rosii ramase, care vor constitui ultimul strat, apoi se plaseaza vasul cu musacaua in cuptor, unde se lasa sa se patrunda incet, la temperatura potrivita, pana se coace. Cand este gata, se scoate din cuptor si se asezoneaza cu patrunjelul verde ramas si tocat fin.

musaca de vinete, cu carne de curcan, dietetica, scoasa din cuptor

Se portioneaza si se poate servi atat fierbinte, cat si la temperatura camerei.

musaca dietetica de vinete, cu carne de curcan

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *