Mic dejun, aperitive sau gustari delicate, mici concentrate de proteina animala, alaturi de antioxidanti si complex de omega din maslinele verzi.
INGREDIENTE:
– 65 gr bacon cubulete, fara oase si sorici
– o lingura branza dulce, de vaci
– 2 linguri de smantana degresata
– 50 gr masline verzi, desarate, desprinse de pe samburi (6 masline verzi mari )
– 2 oua
– 5 linguri faina dietetica, din macinis integral
– o lingurita praf de copt
– o lingurita otet din vin
– 2 fire de ceapa verde
– 2 fire de patrunjel
– un praf de piper
– o lingurita de boia de ardei dulce
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Un ou intreg si un galbenus, se adauga peste smantana si branza de vaci.
Se amesteca bine, apoi se incorporeza faina impreuna cu praful de copt stins cu otet, putin cate putin, usor.
Se pregateste compozitia din bucatile de bacon, maslinele feliate subtire pe lungime si ceapa cu patrunjelul, tocate.
Se bate spuma albusul ramas. Se adauga in compozitie putina sare, piperul, boiaua de ardei dulce si spuma de albus.
Cu compozitia astfel formata, se umplu 3/4 formele tapetate cu ulei si faina.
Se lasa in cuptorul incins (225 g C) 3 minute, apoi se scade temperatura la moderat (180 g C) si in aproximativ 20-25 de minute sunt coapte. Se consuma fierbinti, dar sunt bune si reci avand in vedere ca sunt preparate fara ulei, iar aportul de grasimi este minim.
Este reteta cu care particip la concursul „JUST-T va ofera un martisor”, de pe site-ul culinar www.divainbucatarie.ro, organizat intre 6 si 14 martie 2013.
Sunt in concurs…ma bucur !