Mai bogati in fibre, indulciti cu stevia rebaudiana, imbietor aromatizati, mucenicii integrali din aluat nedopsit sunt usor de preparat si deliciosi.
INGREDIENTE:
– 325 gr faina macinis integral, de grau
– 200 ml apa
– 4 cm baton de vanilie de Bourbon
– 40 picaturi stevia rebaudiana
– 200 gr miez de nuca
– 45 gr coaja de lamaie
– 2 linguri suc de lamaie
– o lingurita de bicarbonat de sodiu, alimentar
– 2 lingurite de scortisoara macinata
pentru garnisit:
– miez de nuca si scortisoara macinata
PREPARARE:
Se taie pastaia de vanilie, i se scot semintele, apoi impreuna cu ele si cu picaturile de stevia rebaudiana se lasa in apa, cca 10 minute, sa-si lase aroma.
Intre timp, se aduna intr-un bol faina integrala, miezul de nuca macinat, coaja de lamaie, scortisoara si bicarbonatul stins cu sucul de lamaie.
Se scot pastaile din apa, apoi se toarna apa, indulcita si aromata cu semintele de vanilie, peste ingredientele din bol. Se amesteca si se framanta un aluat, pana se desprinde de pe mana. Se rup bucati din aluat, se ruleaza, se impletesc si se formeaza mucenicii.
Se aseaza pe hartie de copt in tava pentru cuptor si se pudreza cu scortisoara si miez de nuca.
Se introduc in cuptorul incins, dupa 5 minute se micsoreaza temperature la 180 de grade C, apoi se lasa cca 10 minute la copt. Se scot din cuptor si se pastreaza inveliti intr-un prosop, pentru a nu ramane crocanti. Pentru cei ce tolereaza mai mult dulce, se pot insiropa cu zahar brun dizolvat in apa, sau pot fi unsi cu miere de albine.