MUCENICI AROMATIZATI CU ROM, SCORTISOARA SI VANILIE

martie 9, 2013 | CATEGORIA Dulciuri

mucenici aromatizati cu rom, scortisoara si vanilie, ansamblu

Mucenici clasici, simpli, de post, cu un cumul de arome  antice, ce-si intrepatrund intensitatile.

Pentru aluat:

– 250 gr faina dietetica din macinis integral

– 200 ml de apa

– un praf de sare

 

Pentru siropul aromatizat:

–  750 ml apa

–  5 linguri miez de nuca

–  3 linguri  zahar brun

–  o lingura coaja rasa de lamaie

–  o lingurita esenta de rom

–  o pastaie de vanilie ( de Bourbon-Madagascar)

–  2 lingurite de scortisoara

 

PREPARARE:

Din faina, apa si sare se pregateste un aluat care se framanta pana ce se desprinde de pe mana.

aluat din faina dietetica din macinis integral, apa si sare

Apoi se intinde si se decupeaza in forme de mucenici.

mucenici din aluat din faina dietetica din macinis integral, apa si sare

Se aseaza in tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt.

mucenici copti din aluat din faina dietetica din macinis integral, apa si sare

Se usuca 5 minute in cuptorul incins, apoi se scot pe un servet.

mucenici copti din aluat din faina dietetica din macinis integral

Se fierb 5  minute in 500 ml apa. Intre timp pastaia de vanilie se lasa la infuzat 20 minute in 250 ml apa fiarta, in care se adauga, nuca taiata sau faramata grosier, zaharul brun si esenta de rom.

apa fiarta, baton de vanilie, zahar, nuca si rom pentru micenici

Se scoate pastaia de vanilie, apoi se adauga mucenicii cu apa in care au fiert, coaja de lamie si scortisoara.

apa fiarta vanilata, mucenici, zahar, nuca, coaja de lamaie si scortisoara

Se lasa sa se intrepatrunda aromele si se servesc ca desert, mic dejun sau gustare.

mucenici aromatizati cu rom,scortisoara si vanilie

mucenici aromatizati cu rom,scortisoara si vanilie, detaliu

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *