Mucenici clasici, simpli, de post, cu un cumul de arome antice, ce-si intrepatrund intensitatile.
Pentru aluat:
– 250 gr faina dietetica din macinis integral
– 200 ml de apa
– un praf de sare
Pentru siropul aromatizat:
– 750 ml apa
– 5 linguri miez de nuca
– 3 linguri zahar brun
– o lingura coaja rasa de lamaie
– o lingurita esenta de rom
– o pastaie de vanilie ( de Bourbon-Madagascar)
– 2 lingurite de scortisoara
PREPARARE:
Din faina, apa si sare se pregateste un aluat care se framanta pana ce se desprinde de pe mana.
Apoi se intinde si se decupeaza in forme de mucenici.
Se aseaza in tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt.
Se usuca 5 minute in cuptorul incins, apoi se scot pe un servet.
Se fierb 5 minute in 500 ml apa. Intre timp pastaia de vanilie se lasa la infuzat 20 minute in 250 ml apa fiarta, in care se adauga, nuca taiata sau faramata grosier, zaharul brun si esenta de rom.
Se scoate pastaia de vanilie, apoi se adauga mucenicii cu apa in care au fiert, coaja de lamie si scortisoara.
Se lasa sa se intrepatrunda aromele si se servesc ca desert, mic dejun sau gustare.