MUCENICI APERITIV, VEGETARIENI

martie 7, 2018 | CATEGORIA Aperitive

mucenici aperitiv, vegetarieni

O reteta ce cuprinde baza ingredientelor clasice ale mucenicilor, mai putin zaharul, pe care am dorit sa-l evit, obtinad aceasta varianta sarata, frageda si aromata.

INGREDIENTE:

– o cana miez de nuci

– ½ cana fulgi de ovaz

– ½ cana de faina integrala de grau

– o lingurita de scortisoara macinata

– coaja unei lamai, razuita fin

– 70 ml apa (aproximativ, intrucat depinde de marimea canii – eu am folosit o cana cu capacitatea de 250 ml / apa se adauga pana cand textura aluatului ajunge la cea descrisa la modul de preparare)

– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Miejii nucilor, fulgii de ovaz, scortisoara si coaja razuita a lamaiei se aduna in robotul de bucatarie cu lama in S.

nuci, fulgi de ovaz, scortisoara si coaja de lamaie, in robot, pentru mucenici aperitiv

Se macina aceste ingrediente, apoi li se alatura faina integrala de grau.

ingrediente macinate in robot si faina integrala de grau, pentru mucenici aperitiv

Se incorporeaza apa, putin cate putin, framantand incet, pana se obtine o coca, usor sfaramicioasa, dar care se poate modela. Se configureaza opturile roluind bucatele mici din aluatul fraged si sanatos, care apoi se incovoaie, urmand a le lipi (alatura) intre ele (textura aluatului nu permite alungirea prea mare si infasurarea sa ca pe un aluat pe baza de faina).

aluat de mucenici aperitiv, la formatat

Mucenicii astfel obtinuti se astern apoi pe hartie de copt, in tava cuptorului.

mucenici aperitiv formatati, pentru cuptor

Se mentin aproximativ 10 minute in cuptorul incalzit la 180 de grade Celsius. Dupa ce se scot din cuptor si se mai racesc, se pot pudra cu scortisoara, pentru iubitorii acestei mirodenii, care este totodata si un superaliment.

mucenici aperitiv, vegetarieni

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *