O reteta proteica, cu gust select, din muschiuleti fragezi de porc, impananti si inmiresmati cu nutrienti de calitate.
INGREDIENTE:
– 3 muschiuleti de porc (aprox. 1 kg)
– 135 gr piept de pui
– un morcov
– un ardei
– o ceapa
– 2 frunze de dafin
– ½ lingurita pudra de ghimbir
– o lingura ulei de masline extravirgin
– ½ lingurita pudra de rozmarin
– 2 linguri bulion
– 250 ml vin roze
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Muschiuletii de porc se spala, se degreseaza, apoi se suprapun la un capat, fixandu-se cu scobitori, urmand a se impleti si fixa si la celalalt capat, suprapusi, cu scobitori. Se cresteaza apoi, cu cutitul, din loc in loc. Pieptul de pui, morcovul si ardeiul se curata, se spala si se taie fasii, care apoi se introduc in crestaturile din muschiuletii de porc. Se aseaza muschiuletii astfel impanati intr-un vas termoizolant, se toarna uleiul si se asezoneaza cu sarea, cu pudra de ghimbir si cu foile de dafin. Ceapa spalata, curatata si taiata rondele se plaseaza in vas, langa muschiuleti, impreuna cu fasiile de morcov si de ardei ramase de la impanare.
Se adauga apa cat sa treaca de suprafata ansamblului, apoi se introduce vasul astfel pregatit in cuptor, si se lasa sa fiaba, intorcandu-se si pe partea cealalata, pana cand toate sunt patrunse si scade sucul format. Se adauga bulionul si vinul se mai lasa sa clocoteasca pentru a se intrepatrunde aromele, apoi se intrerupe fierberea si se adauga pudra de rozmarin si maghiranul uscat.
Se feliaza fierbinte, sau dupa racire, in ambele stadii fiind la fel de gustos si putand fi servit cu garnitura de legume si verdeturi, alaturi de un pahar cu vin nobil.
Craciun fericit, cu sanatate si bucurii!
Multumim si va pupam cu drag. CRACIUN FERICIT !!!