MUSCHIULETI DE PORC, IMPANATI CU LEGUME SI PIEPT DE PUI

decembrie 24, 2013 | CATEGORIA Retete de Craciun

muschiuleti de porc, impanati cu piept de pui si cu legume si inmiresmati cu mirode

O reteta proteica, cu gust select, din muschiuleti fragezi de porc, impananti si inmiresmati cu nutrienti de calitate.

INGREDIENTE:

–         3 muschiuleti de porc (aprox. 1 kg)

–         135 gr piept de pui

–         un morcov

–         un ardei

–         o ceapa

–         2 frunze de dafin

–         ½ lingurita pudra de ghimbir

–         o lingura ulei de masline extravirgin

–         ½ lingurita pudra de rozmarin

–         2 linguri bulion

–         250 ml vin roze

–         sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Muschiuletii de porc se spala, se degreseaza, apoi se suprapun la un capat, fixandu-se cu scobitori, urmand a se impleti si fixa si la celalalt capat, suprapusi, cu scobitori. Se cresteaza apoi, cu cutitul, din loc in loc. Pieptul de pui, morcovul si ardeiul se curata, se spala si se taie fasii, care apoi se introduc in crestaturile din muschiuletii de porc. Se aseaza muschiuletii astfel impanati intr-un vas termoizolant, se toarna uleiul si se asezoneaza cu sarea, cu pudra de ghimbir si cu foile de dafin. Ceapa spalata, curatata si taiata rondele se plaseaza in vas, langa muschiuleti, impreuna cu fasiile de morcov si de ardei ramase de la impanare.

muschiuleti de porc impanati cu suvite din piept de pui, din morcovi si ardei, cu ceapa, sare, pudra de ghimbir si ulei de masline, pentru cuptor

Se adauga apa cat sa treaca de suprafata ansamblului, apoi se introduce vasul astfel pregatit in cuptor, si se lasa sa fiaba, intorcandu-se si pe partea cealalata, pana cand toate sunt patrunse si scade sucul format. Se adauga bulionul si vinul se mai lasa sa clocoteasca pentru a se  intrepatrunde aromele, apoi se intrerupe fierberea si se adauga pudra de rozmarin si maghiranul uscat.

muschiuleti de porc, impanati cu piept de pui si cu legume si inmiresmati cu mirodenii

Se feliaza fierbinte, sau dupa racire, in ambele stadii fiind la fel de gustos si putand fi servit cu garnitura de legume si verdeturi, alaturi de un pahar cu vin nobil.

muschiuleti de porc, impanati cu piept de pui si cu legume si inmiresmati cu mirodenii

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *