MREANA SI TELINA, LA CAPAC, CU MASLINE SI ROZMARIN

ianuarie 4, 2016 | CATEGORIA Retete cu peste

mreana si telina, la capac, cu masline si rozmarin

Un preparat cu carne dulce de mreana prospat pescuita, asezonata cu miresme delicioase si nutritive.

INGREDIENTE:

– 2-3 mrene

– 2 foi de dafin (am folosit de la Kamis)

– o radacina de telina mica

– ½ lingurita de piper (am folosit din rasnita mix de piper de la Kamis)

– 150 gr masline naturale

– o lamaie

– 2-3 crengute de rozmarin

– o lingura de ulei de masline, presat la rece

– sare de ocna, dupa gust

PREPARARE:

Se spala bine mrenele, se curata de solzi, se eviscereaza si se taie in bucati, dupa preferinta.

mreana proaspat pescuita, la eviscerat si portionat

Telina se spala, se curata si se rade grosier, apoi se adauga bucatilor de peste, in cratita, impreuna cu piperul si cu foile de dafin.

mreana cu telina, foi de dafin si piper, pentru fiert la capac

Se sareaza, se adauga si o ceasca de apa, apoi se lasa sa fiarba mocnit, la capac, pana ce intreg ansamblul este patruns. Se intrerupe fierberea si se asezoneaza cu maslinele, cu uleiul de masline, cu sucul de lamaie si cu frunzele crengutelor de rozmarin, tocate marunt.

mreana si telina, la capac, cu masline si rozmarin

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *