Un preparat cu carne dulce de mreana prospat pescuita, asezonata cu miresme delicioase si nutritive.
INGREDIENTE:
– 2-3 mrene
– 2 foi de dafin (am folosit de la Kamis)
– o radacina de telina mica
– ½ lingurita de piper (am folosit din rasnita mix de piper de la Kamis)
– 150 gr masline naturale
– o lamaie
– 2-3 crengute de rozmarin
– o lingura de ulei de masline, presat la rece
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine mrenele, se curata de solzi, se eviscereaza si se taie in bucati, dupa preferinta.
Telina se spala, se curata si se rade grosier, apoi se adauga bucatilor de peste, in cratita, impreuna cu piperul si cu foile de dafin.
Se sareaza, se adauga si o ceasca de apa, apoi se lasa sa fiarba mocnit, la capac, pana ce intreg ansamblul este patruns. Se intrerupe fierberea si se asezoneaza cu maslinele, cu uleiul de masline, cu sucul de lamaie si cu frunzele crengutelor de rozmarin, tocate marunt.