O reteta dietetica, bogata in betacaroten, vitamine, minerale si enzime valoroase.
INGREDIENTE:
– un morcov mare (aprox 200 g)
– o tulpina cu frunze de susai
– o inflorescenta de salcam
– o frunza de dafin
– ½ lingurita pudra de turmeric
– ¼ lingurita piper macinat
– o jumatate de lamaie
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine morcovul si se taie rondele.
Se fierbe la abur, impreuna cu foaia de dafin. (Daca nu aveti instalatie speciala, puneti o oala adanca cu apa la fiert. In momentul in care apa fierbe, asezati o strecuratoare peste ea si asezati morcovul si foaia de dafin in strecuratoare, apoi acoperiti cu capac si lasati sa fiarba la foc mic.) Se spala bine inflorescentele de salcam si se desprind florile, iar frunzele de susai, bine spalate, se maruntesc. Rondelele de morcov fierte, se sareaza dupa gust, li se adauga frunzele maruntite de susai, uleiul de masline, sucul jumatatii de lamaie, pudrele de piper si de turmeric. Se amesteca si se asezoneaza cu florile proaspete de salcam.