O reteta apetisanta, care imbina dulceata morcovilor cu picanteria dressingului, bogata in beta caroten, un important antioxidant, ce lupta cu radicalii liberi din organism.
INGREDIENTE (pentru o portie):
– 5 morcovi
– 2 fire de patrunjel verde
– sare neiodata, dupa gust
pentru dressing:
– o lingura de ulei de masline extravirgin
– 2 linguri de suc de lamaie
– 5 frunzulie proaspete de rozmarin
– ardei iute portocaliu, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine morcovii si se plaseaza in oala pentru fiert la abur, sau intr-o sita care se potriveste pe gura unei oale obisnuite.
In acest caz, se acopera cu-n capac, iar cand clocoteste apa sa lase sa fiarba incet, la foc mic, in aburul format. Intre timp se pregateste dressingul adunad intr-un bol uleiul, sucul lamaiei, frunzulitele bine spalate si tocate de rozmarin, apoi se adauga bucata de ardei iute dupa marimea dorita, bine maruntita.
Se amesteca pentru intrepatrunderea aromelor, iar dupa ce se patrund morcovii, se trec printr-un jet de apa rece, acest procedeu ajutand la scaderea indicelui glicemic. Se aseaza pe platoul de servit, se sareaza dupa gust, apoi se asezoneaza cu dressingul si cu frunze proaspete de patrunjel, bine spalate.